Lente uitjes zijn een prima inspiratie voor het voorjaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker stukje kipfilet met deze verrukkelijke citroensaus met lente uitjes. Een prachtige smaakcombi die bovendien ook nog eens snel op tafel staat.
- 60 ml citroensap
- 60 ml kippenbouillon
- 1,25 dl water
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 theelepel geraspte verse gember
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel water
- 2 bosuitjes, schuin in stukjes gesneden
- een snufje zout
Doe het citroensap, de bouillon, het water, de honing, de suiker en de gember in een kleine pan. Roer op een halfhoog vuur tot de suiker gesmolten is.
Breng het mengsel aan de kook. Meng de maïzena en het water in een klein schaaltje en doe het dan bij het suiker-bouillon mengsel. Laat het geheel even indikken. Haal dan de pan van het vuur en roer de bosuitjes erdoor. Op smaak brengen met wat zout en direct serveren.
Gebruik deze saus bijvoorbeeld eens bij kipfilet, zalm of kabeljauw.