Recepten om zelf te makenEenvoudige Recepten

Terug naar homepage

Foodtrends of food lessen? - 10 Lekker Tafelen tips voor 2017
Bubble & Squeak (gebakken stamppot); Engelse lekkernij
Gekonfijte eendenbout; De sfeer van Frankrijk op tafel
Gemarineerde champignons; De kracht van eenvoud bij de borrel
Brasserie Nieuw Noord in Rotterdam, frans en rauw
Beef Wellington: prachtig pakketje ossenhaas
Zoete aardappel pastinaak koekjes - Lekker bij vis
Verse kreeft bereiden - Stap voor stap instructie bij het schoonmaken
Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels
Merinque; Alle soorten op een rij

Recepten om zelf te maken

Lekker Tafelen is het online foodmagazine voor iedere thuiskok. Je vind hier recepten die ook jij thuis kunt maken. Wij hebben ze ook gewoon thuis gemaakt en delen onze kooktips graag met jullie. Wij werken altijd met verse en goede ingrediënten. Net als jullie staan we dagelijks voor de vraag: “Wat eten we vandaag?” Hier vind je het antwoord. Gezond? Jazeker. Een recept met veel suiker is natuurlijk niet gezond. Door het zelf te maken weet je echter precies hoeveel je verbruikt.

Koop vooral veel groenten en fruit. Een stukje vlees? Niets mis mee, maar ga voor absolute kwaliteit. Een visje? Zoek een echte leverancier. Weet waar je eten vandaan komt. Dat geeft garanties voor een smakelijk en bewust eindresultaat.

Kerst recepten

Klik op de afbeelding om de Lekker Tafelen Kerstrecepten te bekijken

 

Wat eten we vandaag - Recepten

Wat eten we vandaag?

Het Lekker Tafelen Weekmenu geeft 7 dagen per week antwoord op deze steeds terugkerende vraag. Dagelijks geven wij tips voor gerechten met gezonde- en dagverse ingrediënten.

Groenten

Eet jij voldoende groenten?

Het blijkt lastig om voldoende verse groenten te eten. We delen graag onze tips om dit wel te laten slagen. Uiteraard altijd met de seizoenen mee. Tip: Koop verse groenten op de markt.

Stoofschotels

Stoofvlees; Proef het seizoen

Een goede stoofschotel begint bij een goed stuk vlees. Juist in deze tijd van het jaar is dat echt populair. Ga dan niet voor die supermarkt aanbieding, maar bezoek een echte slager.

Appel recepten

Spelen met vers fruit

Ook in November en December is er volop vers fruit. Wij vinden het heerlijk om met vers fruit te spelen in de keuken. Bak eens een echte appelcake, appeltaart en natuurlijk straks ook de appelflappen. Geniet in dit seizoen van verse stoofpeertjes maar ook van citrusfruit, zuidvruchten en noten.

Vis recepten

Vis; Lekkers uit de Noordzee

We zouden echt vaker een visje moeten eten. Het is hartstikke gezond en je kunt er de mooiste gerechten mee maken. Op de Lekker Tafelen vis pagina inspireren we je graag om jezelf en je gasten te verwennen met bij voorkeur lokale vis. We geven je talloze tips en recepten om er echt mee aan de slag te gaan.

Aardappel recepten

Voedzaam koken met de aardappel

Aardappelen horen al sinds jaar en dag op ons menu. Ze zijn erg gezond en bijzonder voedzaam. Doe er eens meer mee dan alleen gekookt. Oh ja… en puree komt niet uit een pakje natuurlijk.

Gourmetten

Funcooking; Make it special

Zet eens een gourmetstel, een bakplaat, een steengrill of een fonduepan op tafel. Maak er iets speciaals van. Voorkom een vreetfeest door voor de beste ingrediënten te gaan. Tafel Lekker!

lovedublin

Culinaire reis Ierland

Marlene bracht onlangs voor Lekker Tafelen een bezoekje aan Ierland. Het land van puur, eenvoud en lokaal. Vis, vlees maar ook patisserie, pubs en hotels. Je leest het driedelige verslag hier.