Bosuien soep



  • 2 bosjes bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 afgestreken eetlepels gezeefde bloem
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper en zout

Bosuien schoonmaken en in schuine stukjes van ± 1 centimeter snijden. Olie verhitten en lente-uitjes hierin ± 3 minuten zachtjes fruiten. Af en toe roeren. Bloem en kerriepoeder erover strooien en al roerend ± 1 minuut mee fruiten. Bouillon en witte wijn beetje voor beetje al roerend toevoegen tot een gladde lichtgebonden soep is ontstaan. Slagroom erbij en soep weer aan de kook brengen, ± 1 minuut laten koken. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
zf