Recepten om zelf te makenWeekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage

Weekmenu; Wat eten we vandaag? – In het Lekker Tafelen weekmenu vind je recepten die jij ook kunt maken. Geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Zaterdag

Een Provencaalse kabeljauwschotel – De warme aroma’s en kleuren van mediterrane groenten en kruiden maken van deze gebakken kabeljauw een eetfestijn.

Zondag

Mulligatawny, een werkelijk verrukkelijke currysoep – Een werkelijk verrukkelijke currysoep afkomstig uit de keuken van Zuid-India. Een recept met tips om oneindig te variëren met deze klassieker.

Morgen

Ontbijttip

Bij de koffie

Middag

Lunchtip

Soep v.d. week

Avond

Toetje v.d. week

Borreltip

Maandag

Pasta met tuinboontjes –  klinkt goed, gaan we doen! Als ik zeg zelf doppen, nog steeds? Terwijl het echt heel lekker is, zolang je die bonen maar dubbel dopt. Dus niet alleen uit de peul maar ook dat vaak wat harde bittere schilletje eraf.

Dinsdag

Nachos, gehakt en homemade Mexicaanse kruidenmix – Nachos zijn chips waar je heerlijk fingerfood van kan maken om te delen. Maak hem met gehakt, veel kaas en je eigen Mexicaanse kruidenmix.

Woensdag

Italiaanse aardappelschotel – alles in één pan – Aardappelschotels kennen we vooral als kant-en-klaar. Deze kun je ook lekker zelf maken. Het resultaat is een kleurrijke Italiaanse aardappelschotel.

carpaccio van rookvlees, pastinaak, peer en geitenkaas

Voorgerechten

Verwen jezelf (en je gasten)

Italiaanse-ovenschotel (2)

Hoofdgerechten

Variatie voor elke dag

rauwkost van komkommer

Bijgerechten

Niet alleen gekookte aardappelen

Donderdag

Zoete aardappelpizza met geroosterde aubergine – Deze gezonde pizza vind je niet in de diepvriesvakken van je supermarkt. Je moet m echt zelf maken, maar dan wordt het wel een smulpartij

Vrijdag

Krieltjessalade met mosterd – In deze krieltjessalade gaan krieltjes in de schil en mosterd. Met deze twee smaakmakers en frisse crème frâiche maak jij snel een romige aardappelsalade.

aardappels

Aardappelen

Zelf schillen is voordeliger

courgette

Groenten

Vers van het seizoen

sinaasappel

Fruit

Een gezonde keuze

Varkens rib roast stoer vlees op tafel

Vlees

Ga voor kwaliteit

Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten

Vis

Ga voor duurzaam

goudse-boeren-kaas-haastrecht-twee-hoeven_7236-001-890x395_c

Kaas

Lekker van de boer

zuivel-melkbussen

Zuivel

Belangrijke voedingsstoffen

eieren

Eieren

Scharrel- of vrije uitloop