Recepten om zelf te maken



Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Terug naar homepage
Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag ? Ook deze week heeft het Lekker Tafelen team weer een vers weekmenu samengesteld. Verse ingrediënten van het seizoen bepalen wat we dagelijks eten. Al onze recepten zijn gemaakt en getest in eigen keuken. Wij zijn geen sterrenkoks, maar net als jij experimenteren we graag met goede ingrediënten. Kook en bak je ook deze week weer mee?

Zaterdag: Kip

https://lekkertafelen.nl/recepten/zoetzure-kip-uit-de-oven/

Zoetzure kip uit de oven – Met homemade zoetzure saus Van verse ingrediënten maak je redelijk makkelijk een eigen zoetzure saus. Deze ovenschotel van zoetzure kip maak je dus helemaal zelf.

Zondag: Stoofpot

https://lekkertafelen.nl/recepten/stoofpot-van-rundvlees/

Stoofpot van rundvlees – Na een dag nóg lekkerder Door een langzame garing haal je nog meer smaak uit rundvlees. Deze stoofpot van rundvlees is een aanrader!

https://lekkertafelen.nl/vers/aardappelen/

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek Een stamppot wordt vaak gezien als doordeweekse maaltijd. Maar dat is echt verledentijd!

https://lekkertafelen.nl/eenvoudige-recepten/bakken/

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen Gooi geen overrijpe bananen weg, je kunt ze perfect gebruiken voor dit heerlijke bananenbrood met chocolade.

https://lekkertafelen.nl/vers/groenten/

Flower sprouts – een vrolijke groente Geen vergeten groente, maar een gloednieuwe groente! Nu al een hit in de VS en Engeland. Makkelijk en smakelijk.

https://lekkertafelen.nl/eenvoudige-recepten/menugang/soep-soepen/

Oer- Hollandse erwtensoep uit eigen keuken! Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.

 

Maandag: Tomatensoep

https://lekkertafelen.nl/recepten/tomatensoep-met-zoete-aardappel/

Tomatensoep met zoete aardappel – Deze populaire tomatensoep met zoete aardappel is supersnel gemaakt in de blender. Inzetbaar voor de lunch, maar ook met donker brood als licht hoofdgerecht

Dinsdag: Macaroni

https://lekkertafelen.nl/recepten/macaroni-taart/

Macaroni taart met chinese kool en tomaatjes – Deze macaronischotel is een verrassing voor kinderen. Ze zien macaroni weer eens anders (taartje) op hun bord verschijnen.

https://lekkertafelen.nl/eenvoudige-recepten/menugang/hoofdgerechten/

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst Ik lust geen spruitjes!! Dat gaat over als je deze ovenschotel met spruitjes op tafel zet. Verse groenten, met stukjes appel en rookworst. Eet smakelijk.

https://lekkertafelen.nl/recepten/rode-kool-met-balsamico-en-appel/

Rode kool met balsamico en appel Zoek je een mooi bijgerecht voor de herfst en wintermaanden? Maak dan eens Rode kool met balsamico en appel. De potten rode kool wil je straks niet meer.

https://lekkertafelen.nl/recepten/warm-gerookte-zalm-met-noedels-en-paksoi/

Warm gerookte zalm met noedels en paksoi Noorse, Warm gerookte zalm met noedels en paksoi. Een feestmaaltijd, een snelle lunch…. je maakt er altijd iemand helemaal blij mee.

Overnight Oats

Begin de dag met deze variaties op de gezonde basis overnight oats. We delen twee varianten met blauwe bessen of met peer.

 

Woensdag: Kipfilet

https://lekkertafelen.nl/recepten/kipfilet-met-champignons/

Kipfilet met champignons  – Een gerecht dat prima past in het weekmenu, en het staat ook nog eens in een handomdraai op tafel na een dag hard werken!

Donderdag: Frittata

https://lekkertafelen.nl/recepten/frittata-omdat-je-niks-weg-wil-gooien/

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien – De ingrediënten voor deze frittata heb jij hopelijk altijd al in je koelkast staan. We gooien niets weg, maar zetten een prachtige frittata op tafel.

https://lekkertafelen.nl/recepten/vissticks/

Vissticks; Maar dan echt lekker! Vissticks zelf maken van kabeljauw of skrei betekent gegarandeerd een smakelijk resultaat. Serveer de vissticks met een homemade yoghurtsausje. Ga jij het ook proberen?

https://lekkertafelen.nl/recepten/profiterole-een-dessert-met-soesjes-gevuld-met-ijs/

Profiterole – een dessert met soesjes gevuld met ijs De profiterole is het ultieme gerechtje om je dierbaren te verwennen. Bovendien is deze profiterole op geheel eigen wijze gevuld.

https://lekkertafelen.nl/recepten/lasagne-met-gebraden-kip/

Lasagne met gebraden kip en twee verrukkelijke sauzen Uit het boekje lasagne haalde ik dit recept van lasagne met gebraden kip. Het bevat 2 sauzen een tomatensaus met paprika en ui en een bechamelsaus met tijm

https://lekkertafelen.nl/recepten/hot-smokey-chicken-tortilla/

Hot smokey chicken tortilla; Smaakvol en homemade lunchen Huis gebakken tortilla’s gevuld met een pittig, rokerige kipfilet van de barbecue. Oftewel Hot Smokey chicken tortilla. Daar eet je je vingers bij op.

Vrijdag: Zeetong

https://lekkertafelen.nl/recepten/zeetong-rijke-garnalensaus/

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier – Al het goede uit de zee leggen we op één bordje. Ik maakte zeetong met een rijke garnalensaus en ik gebruikte rood hoorntjeswier. Dit serveer je met trots!

Baktip: Bitterkoekjespudding

https://lekkertafelen.nl/recepten/bitterkoekjespudding/

Bitterkoekjespudding – Een gegarandeerd succes na de maaltijd Bitterkoekjespudding met grote stukken koek. Bovendien zijn de koekjes geweekt in een bijzondere mix. Lees alles over deze unieke bitterkoekjespudding.