Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Weekmenu; Wat eten we vandaag?

Weekmenu; Wat eten we vandaag? – In het Lekker Tafelen weekmenu vind je recepten die jij ook kunt maken. Geïnspireerd op het seizoen en altijd met verse ingrediënten. Alle recepten zijn door onszelf gemaakt in onze eigen keuken. En, we hebben ieder recept voorzien van een persoonlijke touch. We geven tips en variaties en hopen dat ook jij ervaart dat koken helemaal niet zo moeilijk is.

Zaterdag

Regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes zaterdag wm

Regenboogpeen ovenschotel met merguez worstjes – Ik hou ervan om nieuwe smaken te ontdekken. Zo ook deze regenboog peen. Ik kende ze niet maar was op slag verliefd, wat een mooie kleuren!! Die kon ik dus niet weerstaan en heb maar gelijk een kilo van die kleurrijke wortels gekocht, samen met wat zoete aardappels leek het me een ideale match voor een ovenschotel.

Zondag

Opperdoezer- preitaart; hartige taart uit het seizoen zondag wm

Opperdoezer- preitaart; hartige taart uit het seizoen – In de maanden juni t/m oktober zijn de Opperdoezer Ronde echte seizoensaardappelen. Samen met de mooie slanke preien van Nederlandse bodem vormen ze een supercombinatie en daar gaan we vandaag wat lekkers mee maken want voordat je het weet zit het seizoen er weer op.

Maandag

Bruine bonen met spek en stroop – pure nostalgie wm maandag

Bruine bonen met spek en stroop – De een gruwelt ervan, de ander denkt er met weemoed aan terug. Zelf herinner ik het mij uit mijn jongste kinderjaren. Ik vond het zalig. Op de één of andere manier verdween dit gerecht uit het repertoire van mijn moeder vanaf het moment dat ze de pasta had ontdekt: té ouderwets. Tijd voor ouderwets vandaag

Dinsdag

Oosterse wokschotel met broccoli wm dinsdag

Oosterse wokschotel met broccoli – Broccoli saai? Nee hoor deze groente is erg veelzijdig en leent zich prima voor deze oosterse wokschotel boordevol groentes. Gebruik niet alleen de roosjes maar ook de steel, deze is erg lekker. Schil de steel wel even en snij er stukjes van kleiner dan de roosjes zodat alles gelijk gaar is.

Woensdag

Makkelijke plaattaart met peer, gorgonzola en walnoten woensdag wm

Makkelijke plaattaart met peer, gorgonzola en walnoten – De herfst is weer in aantocht, de avonden worden langer en de kaarsjes kunnen weer gezellig vroeg aan. Bij dit sfeertje hoort natuurlijk een heerlijk herfstig recept; een plaattaart met peer, gorgonzola en walnoten!

Donderdag

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok donderdag wm

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok – Snel, simpel en lekker dat is toch wat we het liefst willen na een drukke dag. Dit gerecht voldoet aan al deze criteria! Snel is het zeker, het koken van de rijst, die je er eventueel bij kunt serveren, neemt meer tijd in beslag.

Vrijdag

Risotto met kabeljauw en schorseneren vrijdag wm

Risotto met kabeljauw en schorseneren – een lekker gerechtje dat mooi gebalanceerd smaakt. Romige risotto, de zachte smaak van schorseneren, de stevige kabeljauw en een lekker sausje. Mooi gedresseerd is het een gerecht dat niet zou misstaan in menig restaurant. Wij leggen het je stap voor stap uit!

Printen