Recepten om zelf te makenBijgerechten; Niet alleen gekookte aardappelen

Terug naar homepage

Bijgerechten worden maar al te vaak letterlijk als bijgerechten gezien. Die gekookte aardappel is toch niet zo spannend? Het kon je nog wel eens tegenvallen hoeveel mensen er moeite hebben met het goed koken van een aardappel. Om over het bakken van een aardappel maar te zwijgen. Dan schudden we liever zo’n zak leeg in de pan. Maar bijgerechten zijn natuurlijk veel meer dan alleen aardappelen. Hier inspireren we je graag met de meest verrassende creaties. Zo krijgt jouw maaltijd weer een hele nieuwe wending en dat wordt altijd gewaardeerd.

Aardappel anders

We hebben het natuurlijk niet over die smerige potten (sorry voor onze woordkeuze) maar over vers geschilde aardappelen. Heb je dan kruimige aardappelen of vastkokende aardappelen in huis? Een belangrijk verschil bij de bereiding van deze bijgerechten.

Ontdek hoe je eindeloos kunt variëren met de Hollandse basic.. piepers

Aardappel recepten

Bijgerechten aardappel

Zes zomerse bijgerechten – Vier het seizoen

Aardappelsalade

Aardappelsalade

Verse kapucijners

Verse kapucijners

Griekse salade

Griekse salade

Fruitige guacamole

Fruitige guacamole

Rabarber compote

Rabarber compote

Komkommersalade

Komkommersalade

Eet altijd 250 gram groenten per persoon per dag

Bijgerechten groenten

Gebruik volop verse groenten

Groenten mogen in geen enkele maaltijd ontbreken. Nu werken wij graag met verse, zelfgesneden groenten. Dat is voordelig en je kiest helemaal zelf welke soorten jij wil combineren. Hou daarbij altijd rekening met de seizoenen.

Recepten met groenten

Lekker met rijst

Rijst; Ook met een kleurtje

Even wat rijst erbij koken. Het gebeurt veel in de Nederlandse keukens. Let daarbij vooral op de soort rijst die je gebruikt en uiteraard de juiste garing. Durf ook eens te variëren. Zo presenteer je rijst verrassend anders op het bord.

Rijst als bijgerecht

Tafelzuur

Tafelzuur maken; Gezond en langer genieten van verse groenten

Tafelzuur maken levert je niet alleen een lekkere toevoeging maar het is ook een gezonde gewoonte. Let op, we hebben het over tafelzuur en niet over zoetzuur. In zoetzuur zit beduidend meer suiker. Weer een reden dus om zelf je favoriete tafelzuur te maken.

Bekijk het recept hier

Brood als bijgerecht

Lekker met brood

De geur van versgebakken brood zal ervoor zorgen dat de bordjes dubbel snel leeg zijn. Brood is een waardevol bijgerecht bij bijvoorbeeld curry’s en diverse andere eenpansgerechten.

Brood als bijgerecht

salade recepten

Serveer er een salade bij

In de zomer heb je niet altijd zin in warme groenten. Serveer dan gewoon een salade. Zo kom je toch aan je benodigde hoeveelheid groenten en eet je lekker en light. De zomer moet je vieren!

Salade recepten

De lekkerste sauzen – Zelfgemaakt!

Een gerecht moet je niet drenken in een saus. De saus is een aanvulling en/of een versterking van de smaak van je gerecht. Tot ons grote verdriet zien we nog steeds overal tubes, potten, zakjes en flessen saus voorbij komen. Je mist zoveel smaak en finesse als je deze gebruikt. Zelf een saus maken is zoveel lekkerder en echt niet moeilijk! Met een aantal basistips ga je al snel variëren en maak je sauzen die niet eens te krijgen zijn in die potten en zakjes.

Ontdek de basis van het zelf sauzen maken

Uien compote

Zelfgemaakte uienconfiture

Chutney

Chutney

Vijf huisgemaakte dressings voor uw sla

Vijf huisgemaakte dressings voor uw sla