Risotto uit de oven; met verse spinazie en feta
Wel zin in risotto, maar niet in roeren? Maak dan risotto uit de oven. Met verse spinazie en feta. Lekker makkelijk, vegetarisch comfortfood!
Tomatenrisotto met raapsteeltjes; kleurrijk en bomvol smaak
Een heerlijk lentegerecht. Risotto met verse producten van het seizoen. Deze tomatenrisotto met raapsteeltjes is kleurrijk en echt smaakvol.
Krieltjes, bloemkool en biefstukpuntjes uit de wok
Hoe je met doorsnee ingrediënten zoals krieltjes, biefstukpuntjes en bloemkool een heel ander gerecht maakt als je ze in de wok klaarmaakt.
Stoofpot met rundvlees
Het recept voor een lekker en makkelijk eenpansgerecht. In deze stoofpot met rundvlees worden de aardappels en groenten gelijk mee gestoofd.
Met deze curry recepten steel jij de show aan tafel
Curry eten is hot. En hoe leuk is het om die curry zelf te maken? Moeilijk? Nee, hoor! Lekker Tafelen geeft je de lekkerste curry recepten!
Spinaziestamppot
Spinaziestamppot is altijd lekker en steeds weer anders. Of je hem maakt met vlees, vis, kaas of gebakken uien, hij valt altijd in de smaak.
Lamsrack, een echte voorjaarsdelicatesse
Lamsrack is lekker luxe vlees dat uitstekend past bij het voorjaar. Hier vind je tips & recepten voor de perfecte bereiding van een lamsrack.
Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!
Deze vegetarische, snelle quiche met paprika en feta zit boordevol groente en staat binnen 45 minuten op tafel. Zonder vuile pannen!
Asperges op zijn Vlaams
Een tijdloze Belgische klassieker van malse witte asperges met verse roomboter , peterselie en ei. Dat zijn Asperges op zijn Vlaams.
Soft taco met pulled pork, mango en ui
Dit gaat ook jouw favoriet worden. Deze soft taco met pulled pork, mango en ui vergt wat geduld, maar het resultaat is echt fantastisch!
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Raapstelen, de eerste groente van de lente!
We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er alles over, mèt heerlijke recepten erbij!
Daslook; de lekkerste recepten met “onkruid”
Daslook is een plant uit de lookfamilie en net als knoflook, bieslook, prei en ui een echte smaakmaker. Ontdek deze recepten met daslook!
Quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm
Wil je een snelle maaltijd? Maak dan eens deze quinoa met spinazie, tomaat en warm gerookte zalm, deze staat al in een kwartier op tafel.
Soft taco’s met gehakt en groenten
Met deze royaal gevulde soft taco's met gehakt en groenten is succes gegarandeerd. Ideaal als lunch of als diner, maar ook op een feestje.
Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Een typisch gevalletje Hollandse pot in een internationaal jasje, dat is deze stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje. Lekker anders!
Aardappelschotels; heerlijke recepten!
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Tortilla; een klassieker uit Spanje
Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.
Peulvruchten; voedzaam, gezond en vooral lekker
Iedereen kent ze, maar niet iedereen eet ze. We hebben het over peulvruchten. En die mogen best wel eens vaker op tafel verschijnen!
Feijoada; uit Brazilië
Houd je van vlees? Dan moet je deze Feijoada echt eens maken. Stoofvlees van het rund, van het varken, en pittige chorizo in een lekkere saus!
Asperge traditioneel
De bekendste manier van asperges serveren is asperge traditioneel met gekookte ham, ei, krieltjes en gesmolten roomboter.
Spätzle met spek en ui
Het spek en de uien maken dit een heerlijk verwarmend gerecht. Spätzle met spek en ui is echt een maaltijd waar je graag voor thuiskomt.
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept
Deze goed gevulde wrap met gehakt en lekker veel verse groente zit boordevol smaak en is een feestje op je bord.
Wrap met zalm en guacamole
Een wrap met zalm en guacamole is heerlijk en ook nog eens goed voor je, zeker als je een volkoren wrap gebruikt.
Pannenkoeken met appel
Lunch, diner en zelfs bij ontbijt, deze Hollandse klassieker word je nooit zat. Pannenkoeken met appel is feest voor iedereen.
Quiche van zoete aardappel met spinazie en geitenkaas
Met een quiche van zoete aardappel bedoelen we dat de bodem gemaakt is van zoete aardappel. Doe er een lekkere vulling op en je eet heerlijk!
Risotto met rode bieten
Kleur op je bord? Deze prachtige, donkerrode, en ook nog eens heerlijke, risotto met rode bieten en mozzarella brengt je dat zeker!
Venkeltaart met ham en kaas
Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!
Raapsteeltjes stamppot met een snelle goulash
In voorjaar en zomer kun je deze raapsteeltjes stamppot op tafel zetten. Met de snelle goulash erbij wordt dit een fantastisch hoofdgerecht.
Risotto met drie kazen
Risotto, dat is toch echt een van de lekkerste soorten comfortfood uit de Italiaanse keuken. En risotto met drie kazen is dat zeker!
Wrap met gegrilde groenten, tomatenpesto en mozzarella
Uit de oven of van de barbecue, grillen geeft veel smaak. Een wrap met gegrilde groenten en een tomaten pesto is genieten van pure smaken.
Risotto met bospeen, zeekraal en mosselen
Deze romige risotto met verse bospeen, zeekraal en mosselen is een heerlijk gerecht voor een speciaal etentje in het voorjaar!
Couscous met Ras el Hanout en drumsticks
Comfortfood uit eigen keuken, couscous met Ras el Hanout en drumsticks. Snel, makkelijk en erg smaakvol met lekker veel verse groenten.
Pastinaaksoep met paddenstoelen en spek
Zin in een lekkere, gevulde, maaltijdsoep? We hebben een goed gevulde pastinaaksoep voor je, met paddenstoelen en spek!
Quiche met spinazie en kipgehakt
Een goed gevulde quiche met spinazie en kipgehakt is altijd lekker en een welkome afwisseling op de dagelijkse maaltijd.
Pizza Margherita
De basispizza onder de pizza's, zo kun je de pizza Margherita eigenlijk wel omschrijven. En jij maakt deze pizza vanaf nu helemaal zelf!
Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)
De manier om restjes gekookte rijst te verwerken is gebakken rijst met ei, ook wel bekend als de egg fried rice. Snel, simpel en erg lekker.
Pannenkoekjes van banaan
Lekker en gezond ontbijten wordt een feestje met deze pannenkoekjes van banaan. Extra lekker met een beetje honing en vers fruit.
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut geen straf.
Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees
Een heerlijke Griekse stoofpot van rundvlees, dat is Stifado. En die maak je makkelijk zelf. Zin in Griekenland? De keuken in en stoven maar!
Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders
Stoofvlees kun je op talloze manieren verwerken. De klassiekers ken je hopelijk ook al. Probeer dan ook eens stoofvlees in pindasaus!
Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten
Een heerlijke goulash gemaakt van riblappen. Zo'n fantastische sudderpan vol verse ingrediënten waar je 's avonds graag voor thuis komt.
Stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes
Hollandse stamppot rauwe andijvie, met een Italiaans tintje. Pimp je stamppot rauwe andijvie met pesto en gedroogde tomaatjes.
Citroenrisotto met zeekraal, gerookte zalm en garnalen
Een risotto van restjes? Dat kan heel goed. Maar combineer eens mooie, bij elkaar passende smaken zoals in deze citroenrisotto met vis.
Pizza Quattro Stagioni
De vier jaargetijden op een pizza? Dat kan. Op een Pizza Quattro Stagioni vertegenwoordigt elk ingrediënt een ander seizoen.
Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel
Maak met een paar eenvoudige verse producten, een zalige wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel. Dat is wokken op zijn best.
Wrap met kip en mango
In deze wrap met kip en mango zitten lekker veel smaken en texturen. Lekker als hoofdgerecht, of in plakken bij de borrel.
Gumbo; een echte Amerikaanse klassieker
Gumbo is een traditionele stoofschotel uit Louisiana, in de Verenigde Staten. Het is heerlijk gerecht met vol groenten, vlees en vis!
Pizza met gekarameliseerde uien
Maak eens een andere pizza. Zonder tomatensaus, maar met crème fraîche, maak je een heerlijke pizza met gekarameliseerde uien en oude kaas!
Reacties van onze lezers