Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kerstspecial 2016; Tips & Recepten

De lekkerste kerst maak je zelf

Kerst 2016. In een wereld van uitersten presenteren wij een kerstspecial waarin een kerstgedachte centraal staat: Onthaasten! Neem even de tijd voor jezelf en voor een ander. Laat de commercie even los. Laat deze kerst zien dat je om die ander geeft. Niet door een pak toastjes en een bak salade open te trekken, maar door al je liefde voor die ander in een gerechtje te stoppen. Maak het eens zelf. Goede ingrediënten zijn de basis van alles wat je in onze kerstspecial vindt. Ingrediënten die je kocht met een gedachte. Bewust en met respect voor de luxe die we met elkaar hebben.

Het voltallige Lekker Tafelen team wenst je alvast hele fijne kerstdagen!

Gezellig met z’n allen aan kerstontbijt of kerstbrunch

Wil je vroeg opstaan en de kerst van vroeg tot laat meemaken? Dan hebben we heel veel tips voor een kerstontbijt waarmee de kerstsfeer er al heel vroeg in zit. Kies je liever voor eerst even lekker uitslapen? Bekijk dan onze tips voor een complete kerstbrunch.

[row][double_paragraph]

Kerstontbijt

Naar de kerstontbijt special

[/double_paragraph][double_paragraph]

Kerstbrunch

Naar de kerstbrunch en lunch special

[/double_paragraph] [/row]

[row][double_paragraph]

Kerst bij de koffie

Naar de kerstspecial: van Tulband tot Chocoladetaart

[/double_paragraph][double_paragraph]

Kerst bij de thee

ChocoladetruffelsCheesecake – en meer

[/double_paragraph] [/row]

tafel-dekken-klassiek-2

Tafel dekken: Dé handleiding & tips voor een perfecte tafel

Iedere feestdag of diner is het weer een uitdaging. De tafel dekken zodat je gasten zich verwent voelen en uitkijken naar jouw lekkere gerechten. Maar hoe zat dat ook alweer met dat bestek, moet dat mes nou rechts of links en met de snijkant naar buiten of binnen. En waar laat je toch iedere keer weer dat servet? Moest dat glas ook nog op een specifieke plek staan? In dit artikel ga ik jou vertellen hoe ik het nou hoort. Met het mooie Natura Ice bestek van Mepra ga ik jou uitleggen, a.d.h.v foto’s, hoe een tafel gedekt moet worden. Zodat ook jij met de feestdagen een mooie gedekte tafel voor je gasten klaar hebt staan!

Kerstdiner

Kerstmenu - recepten - ideeën - voorgerechten - hoodgerechten - bijgerechten - dessert

Vijf verschillende kerstmenu’s

Want kerst is voor iedereen

Wij hebben voor u vijf verschillende kerstmenu’s samengesteld. Een menu met vlees of met wild, een speciaal menu voor visliefhebbers, een menu voor vegetariërs en een super snel en makkelijk kerstmenu voor iedereen die het nog even lastminute en eenvoudig wil regelen.

Een overzicht van al onze kerstmenu’s vind je hier.

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Champagne, cava, prosecco…. Met deze info kies je de juiste bubbels

Bij een feest horen bubbels. Maar welke bubbels kies je? Champagne, cava, prosecco? Wat is eigenlijk het verschil? Behalve het land of de streek waar de wijnen vandaan komen is ook de manier waarop ze gemaakt worden verschillend. Anne-Wies legt uit waar je op let bij het kiezen van de juiste bubbels.

[row][double_paragraph]

Een gezellige avond voor iedereen

Lange donkere avonden. Dat is waar de Decembermaand om bekend staat. Donker zijn ze vaak helemaal niet, want we hebben er vaak alles aan gedaan om de ultieme kerstsfeer in huis te brengen. Een mooi opgetuigde kerstboom, lampjes, kaarsjes en andere sfeermakers zijn niet weg te denken. Maar heb je ook aan de sfeer op tafel gedacht? Ach, laat ook maar, dat hebben wij al voor je gedaan. Deze pagina biedt je een overzicht van huisgemaakte hapjes en lekkernijen. We maken ze allemaal zelf en garanderen je dat de sfeer er zo nog beter in komt.

Bekijk hier alle kerst hapjes

[/double_paragraph][double_paragraph]

Wijntips; Wijn en spijs eenvoudig uitgelegd.

Wijn en wild – drie tips voor een harmonieus kerstdiner – Heb je eindelijk je kerstmenu met wildgerechten compleet, moet je er nog wijn bij uitzoeken… Gelukkig zijn er een paar uitgangspunten die deze klus voortaan tot een koud kunstje maken!

Wijntips; Wijn en spijs eenvoudig uitgelegd

[/double_paragraph] [/row]