Recepten om zelf te makenKerstspecial 2015; Tips & Recepten

Terug naar homepage
Kerstspecial 2015; Tips & Recepten

De lekkerste kerst maak je zelf

Kerst 2016. In een wereld van uitersten presenteren wij een kerstspecial waarin een kerstgedachte centraal staat: Onthaasten! Neem even de tijd voor jezelf en voor een ander. Laat de commercie even los. Laat deze kerst zien dat je om die ander geeft. Niet door een pak toastjes en een bak salade open te trekken, maar door al je liefde voor die ander in een gerechtje te stoppen. Maak het eens zelf. Goede ingrediënten zijn de basis van alles wat je in onze kerstspecial vindt. Ingrediënten die je kocht met een gedachte. Bewust en met respect voor de luxe die we met elkaar hebben.

Het voltallige Lekker Tafelen team wenst je alvast hele fijne kerstdagen!

Ons kerstthema: Culinaire cadeautjes

Lekker Tafelen bloggers presenteren jullie een kerstspecial met als thema: Culinaire cadeautjes. In onze kerstmenu’s, maar ook op de ontbijttafel en de borreltafel of gewoon lekker bij de koffie. Deze kerstspecial biedt je een keur aan inspiratie voor een paar heerlijke feestdagen. Van bladerdeeg hapjes met een spelletje en gemberkoek mannetjes met een verhaal tot een hoofdgerecht waarin je zoekt naar smaken en wil ontdekken wat er in zit. Aardappelgratin onder een deksel en brood of gebak waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Stuk voor stuk verrassingen met de ingrediënten van een echte specialist. Laat je adviseren door slagers, visspecialisten, bakkers, kaasspecialisten en groentemannen. Zoek specialisten die je vertrouwd, mensen met een echte passie voor hun vak. Als jij dan ook je passie in het bereiden van het gerecht stopt heb je de perfecte formule voor een geslaagde culinaire kerst.

kerst-recept-lijn

Gezellig met z’n allen aan kerstontbijt of kerstbrunch

Wil je vroeg opstaan en de kerst van vroeg tot laat meemaken? Dan hebben we heel veel tips voor een kerstontbijt waarmee de kerstsfeer er al heel vroeg in zit. Kies je liever voor eerst even lekker uitslapen? Bekijk dan onze tips voor een complete kerstbrunch. Rijk belegde broodjes

kerst-recept-lijn

Kerstacties

Een selectie van mooie acties voor de kerst. Cadeautjes, kortingen en winacties.

Coolblue Kerstcadeau’s

coolblue kerstactie

Hou je ze zelf of geef je ze weg?

Bekijk hier de mooie decemberacties van Coolblue

Winactie: Zalig zoet

Bakrecepten voor de feestdagen met een verhaal

Lees hier hoe je meedoet

winactie-Zeeuwse-Oesters

Klik op de afbeelding om te zien hoe je meedoet.

 

kerst-recept-lijn

Kerstdiner

Kerstmenu - recepten - ideeën - voorgerechten - hoodgerechten - bijgerechten - dessert

Vijf verschillende kerstmenu’s

Want kerst is voor iedereen

Wij hebben voor u vijf verschillende kerstmenu’s samengesteld. Een menu met vlees of met wild, een speciaal menu voor visliefhebbers, een menu voor vegetariërs en een super snel en makkelijk kerstmenu voor iedereen die het nog even lastminute en eenvoudig wil regelen.

Een overzicht van al onze kerstmenu’s vind je hier.


 

Een gezellige avond voor iedereen

Lange donkere avonden. Dat is waar de Decembermaand om bekend staat. Donker zijn ze vaak helemaal niet, want we hebben er vaak alles aan gedaan om de ultieme kerstsfeer in huis te brengen. Een mooi opgetuigde kerstboom, lampjes, kaarsjes en andere sfeermakers zijn niet weg te denken. Maar heb je ook aan de sfeer op tafel gedacht? Ach, laat ook maar, dat hebben wij al voor je gedaan. Deze pagina biedt je een overzicht van huisgemaakte hapjes en lekkernijen. We maken ze allemaal zelf en garanderen je dat de sfeer er zo nog beter in komt.

Bekijk hier alle kerst hapjes

Wijntips; Wijn en spijs eenvoudig uitgelegd.

Wijn en wild – drie tips voor een harmonieus kerstdiner – Heb je eindelijk je kerstmenu met wildgerechten compleet, moet je er nog wijn bij uitzoeken… Gelukkig zijn er een paar uitgangspunten die deze klus voortaan tot een koud kunstje maken!

Wijntips; Wijn en spijs eenvoudig uitgelegd

kerst-recept-lijn

kerst-special-2016