Hollandse Haring in dille, ingelegd

Hollandse Haring in dille, ingelegd


Hollandse haringen worden met dit recept een compleet en hartelijk welkom aan je tafelgenoten. Tenminste als ze van ingelegde vis houden. Serveer met brood en kruidenboter. Houd er rekening mee dat je dit gerechtje 2 dagen voor consumptie moet maken.

  • 4 dl. rode wijnazijn
  • 150 gram suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 haringfilets
  • 3 rode uien
  • 6 eetlepels dille, fijngeknipt

Breng de rode-wijnazijn met de suiker en de laurierblaadjes aan de kook. Kook door tot de suiker volledig is opgelost. Blijf roeren. Laat de marinade vervolgens goed afkoelen.

Pel de rode uien, afhankelijk van de grootte, en snijd in ringen. Leg de haringfilets, afwisselend in lagen met de uiringen en de dille om en om in een weckpot. Giet de koude marinade erover en sluit de pot goed af. Zet koel weg en laten de smaken ca. 2 dagen intrekken.