Gesuikerde schil van een citrusvrucht – De schil van een citrusvrucht zit boordevol smaak maar omdat deze vaak hard is en er gedacht wordt dat deze schil niet eetbaar is, gooien we hem na het schillen van het fruit weg. Maar met de schil van de citrusvrucht kun je weer een andere lekkernij maken. Suiker ze en er ontstaat een hele nieuwe en smaakvolle lekkernij.
Voor dit recept gebruikten we de schil van een pomelo om deze te suikeren. De gesuikerde pomeloschillen vind je terug als decoratie in dit recept, maar je kunt de schil van elke willekeurige citrusvrucht gebruiken.
Er wordt in dit recept redelijk veel suiker gebruikt, dus ondanks de gezonde werking van de citrusvrucht is dit niet een lekkernij waarvan je onbeperkt zou moeten snoepen, maar geniet gewoon met mate van dit heerlijke recept gemaakt van een product dat anders waarschijnlijk in de prullenbak terecht kwam.
Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes
Als er een vrucht met power is dan is het wel citrus. Behalve uit het vuistje of als sap geeft het vele gerechten een ware smaak boost.
Gesuikerde schil van een citrusvrucht
Print receptIngrediënten voor dit recept
- de schil van een citrusvrucht
- water
- suiker
- evt. chocolade
Bereidingswijze van dit recept
Gesuikerde schil van een citrusvrucht, zo maak je dat:
De gebruikte hoeveelheden zijn afhankelijk van het gewicht aan citrusvruchtschil. Gebruik van alles een gelijke hoeveelheid dus 200 gram aan schillen betekent 200 ml water en 200 gram suiker. Vervolgens nog wat extra suiker om, na het drogen van de schillen, in door te halen.
Neem de schil van een citrusvrucht naar keuze. Zorg dat je zoveel mogelijk vruchtvlees hebt verwijderd zodat er een mooie schone schil overblijft, en snijdt deze in reepjes. Was deze schoon onder koud water. Doe de schillen in een pan en vul met water tot de schillen onder water staan. Laat dit 10 minuten doorkoken en giet af. Herhaal dit 3 keer.
Doe nu dezelfde hoeveelheid water als dat je schillen hebt en een gelijke hoeveelheid suiker in een pan. Doe de reepjes schil erbij en verhit op laag vuur. Roer af en toe om en laat zo ongeveer een uur, tot het water volledig is verdampt, doorpruttelen.
Leg de reepjes op een rooster en laat ze drogen. Rol ze als laatste door de extra suiker. Indien gewenst kun je ze nu nog in gesmolten chocolade dippen.
Met de gesuikerde schil van een citrusvrucht heb je van een potentieel afvalproduct en heerlijke lekkernij voor bij de thee gemaakt.
Tafel lekker !!