Haaskarbonade
Filetlapje, net geen echte karbonade
Geen echte karbonade omdat het stuk vlees uitgebeend wordt, het bot wordt weggesneden. Een filetlapje kan zowel van een haas- als een ribkarbonade zijn.
Bereiding
Het is de meest magere karbonade van allemaal. Daarom heeft deze ook de kortste bereidingswijze van allemaal omdat de karbonade anders snel droog wordt. Een t-bone steak bijvoorbeeld mag mooi rosé zijn en met wat kort aanbraden aan beide kanten en op laag vuur nog een minuut of 2 doorgaren, is deze al klaar om onder folie te rusten. Varkensvlees wordt geadviseerd door en door te garen en heeft dus een langere bereidingstijd nodig.
Tips en een recept
Voor welke bereiding je ook kiest, laat het bot aan de karbonade zitten bij de bereiding. Dit kleine stukje geeft extra smaak aan je stukje vlees. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: haal je vlees minstens een half uur voor bereiding uit de koelkast. Snijd het vetlaagje in. Zowel de rib- als de haaskarbonade hebben een typerend vetlaagje eromheen. Snijd dit vetlaagje op een paar plekken in zodat het vlees niet krom trekt bij het bakken. Neem de tijd, laat je karbonade na het bereiden even rusten onder wat aluminiumfolie, net zoals je dat ook doet met een biefstuk. Je vlees gaart dan nog even rustig door. Vooral bij de rib- en haaskarbonade is dit belangrijk. Varieer met de bereiding van de haaskarbonade en maak eens een gemarineerde haaskarbonade uit de oven.
De lekkerste karbonade bereiden? Tips & Recepten
Alles over de karbonade. Niet alleen een karbonade bereiden maar ook meer weten over de verschillende soorten. Inclusief recepten uiteraard.
Ik vond jullie via Google en dan staat er “daarom heeft deze de kortste bereidingstijd van allemaal”.
Zeker leuk om te weten maar er staat niet hoe lang die bereidingstijd dan is en daar was ik nou juist naar op zoek.
Fijn dat je ons gevonden hebt Edward. Dit artikel is onderdeel van een serie. Dat dat niet in één keer duidelijk is begrijpen we. Maar de bereidingstijd van een haaskarbonade is 8 minuten. Dus… 4 minuten bakken, omdraaien en nog eens 4 minuten bakken. Of…. probeer het recept van haaskarbonade uit de oven.