Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Nieuwe oogst, walnoten kraken

Als je het over walnoten hebt denkt iedereen onbewust aan de herfst. Toch zijn we met z’n allen van mening dat de walnoot het hele jaar door goed verkrijgbaar is. Bij dat goed, staat echter wel een vraagteken. Nu zijn er volop walnoten, maar pas op. Veel winkels hebben nog noten van de oude oogst liggen. Je kunt het goed zien aan de dop, deze is veel donkerder als de dop van nieuwe oogst walnoten.

Goed inkopen is de helft van jouw culinaire prestatie. Let dus goed op welke noten je aanschaft. Oude oogst noten zijn in deze tijd van het jaar vaak slecht en ingedroogd. Koop dus duidelijk walnoten van de Nieuwe Oost.

Een goede notenkraker is een vereiste als je wat met walnoten wilt gaan knutselen. Laten we voorop stellen dat een grote schaal walnoten op tafel al een feest op zich is. Met het hele gezin of met je gasten samen genieten van verse walnoten. Kraak de noten en proef de uitgesproken smaak van de verse walnoten. Dat is gezellig, dat is nostalgie, dat moeten we vaker doen! Laat dus deze week die zak chips eens liggen en koop een zak walnoten.

O, wacht even. Koop er twee, of drie of………… Ja want we hebben nog best wat leuke tips om walnoten wat vaker te proeven in het seizoen. Ze zijn lekker, decoratief en prima te combineren met een aantal ingrediënten en recepturen. Ideeën nodig? Wij hebben er een aantal voor je klaar staan.

Een grote schaal verse walnoten en een kraker

We zeiden het net al, het is oer gezellig om een grote schaal noten op tafel te zetten, een mooie notenkraker er in en met z’n allen op de knieetjes aan de salontafel noten kraken. Een flesje wijn erbij, een kaasplankje met wat druiven op tafel en je hebt een seizoensfeestje eerste klas.

Chocolade-walnoot koekjes

Als je chocoladekoekjes wilt bakken moet je er zeker eens wat walnoten in stoppen. Dat geeft smaak, en is onze variant op de “Robuuste koeken” die je in de supermarkt aantreft. Met slechts een paar ingrediënten zet je straks een flinke schaal huisgebakken en zeer smaakvolle koekjes op tafel.

Recept: Chocolade-walnoot koekjes

Abrikozen, geitenkaas, honing en walnoten

Wat een prachtige combinatie. Gedroogde abrikozen, geitenkaas, honing, walnoten. Wij gaan dromen van deze combinatie. Jij? Kunnen we jou er voor wakker maken? Dit is een erg eenvoudige maar zeer smakelijke topper voor bij de borrel.

Recept: Abrikozen, gevuld met geitenkaas

Klassieker: Waldorfsalade

Wie kent de waldorfsalade niet. Een salade met de smaak van de herfst en juist nu mag die zeker uit eigen keuken komen. Zoveel werk is het niet en je werkt met echt verse ingrediënten. Dit is zo leuk om te maken en een ideaal bijgerecht bij diverse maaltijden.

Recept: Waldorfsalade

Wentelteefjes met peer, honing en walnoten

Onderscheiden is belangrijk voor ondernemers. Maar ook voor jou als hobbykok. Je krijgt geen applaus van je gasten voor een bord spaghetti, maar zeker wel voor dit lunchgerecht. Maak wentelteefjes, dat is al een feest, en garneer met peer, honing en walnoten. Als dat geen najaarsgevoel geeft! Als je geen applaus krijgt heb je echt ondankbare gasten aan tafel zitten.

Recept: Wentelteefjes met herfstfruit

Wist je dat walnoten de meest voedzame noten zijn? Ze verlangen je cholesterol en zitten boordevol gezonde vetten en en goede voedingsstoffen.

Nog meer ideeën met walnoten

Sperziebonensalade met walnoten
Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Kaassoep met walnoten en pestocroutons
Herfstvla met rum-rozijnen en walnoten
Tomatensalade met geitenkaas en walnoten
Broccolischotel met brie en walnoten
Mangochuntney krijgt bite en herfstgevoel met walnoten
Appelcrumble met walnoten
Perensalade met walnoten en yoghurt
Zwitserse notentaart
Bananenbrood met walnoten
Chocolademuffins met walnoten

 

 

 

Printen

Nieuwe oogst, walnoten kraken

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.