Recepten om zelf te makenNieuws en Shoppen

Terug naar homepage

Nieuw seizoen: Koken met van Boven

Yvette van Boven is weer bij de VPRO te zien met een nieuw seizoen Koken met Van Boven. Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen duikt Yvette vanaf 22 februari in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd om scheurbuik te voorkomen. In deze serie serveert ze onder meer aardperen, koningsoesterzwammen, incourante delen en: verrassingseieren voor een feestelijk paasontbijt.

vpro.nl/kokenmetvanboven

koken-met-van-boven-yvette

Wild Vleesch worst qroquetje pulled pork

Wild Vleesch, worsten en pulled pork Qroquétje uit Rotterdam

Wild Vleesch, de worstenmakert uit Rotterdam – Op een regenachtige dag in december fiets ik om 9 uur ’s morgens een industrieterrein op in Rotterdam. Ik heb afgesproken met Paul van den Hoven, de man achter Wild Vleesch, die de maker is van worsten met namen als ‘De Rauwe Rotterdammer’, ‘De Zware Van Nelle, Brrrookworst of de ‘Appleknockers Flophouse’. En die werkelijk de heerlijkste pulled pork kroketjes maakt.

Lees hier meer


 

Marley Spoon Vluchtelingen foodbox

Marley Spoon lanceert box met recepten van vluchtelingen

Ontdek en win de special editie van de Marley Spoon foodbox. Met gerechten van vluchtelingen uit hun land van herkomst. Hiermee steun je ook de integratie van vluchtelingen. Doen dus!

Lees meer en…. Jij kunt er één winnen!


 

Royal Leerdam

Een mooie wijn aan de kerstdis schenk je natuurlijk in het beste glas denkbaar. En dat een glas echt kan bijdragen aan de smaak van een wijn of een champagne, bewijst Royal Leerdam met de Expert’s Collection. Samen met sommelier Barbara Verbeek ontwierp de glasfabrikant vijf wijnglazen voor de meest populaire wijnsoorten die niet alleen mooi zijn, maar die ook de smaak en geur van de wijn optimaal tot zijn recht laten komen. De collectie is daarmee niet alleen onmisbaar aan de kerstdis of tijdens een oud & nieuw feestje, maar is ook een perfect cadeau voor de ware wijnliefhebber.

Verkrijgbaar bij Bol.com

expertsprikkelingen35777

expertsprikkelingen35808

Janny van der Heijden gaat culinaire items maken in NTR-programma Landinwaarts

Landinwaarts, het agenderende NTR-programma met Dieuwertje Blok over kunst en cultuur in de regio, is vanaf vrijdagavond 8 januari terug met een derde seizoen. En wel met een nieuw gezicht naast Dieuwertje Blok: niemand minder dan Janny van der Heijden, jurylid van Heel Holland Bakt maar ook samensteller van de Nationale Eettest en maker van programma’s als Masterchef en Kwestie van Smaak. Daarnaast is ze bekend van haar dagelijkse bijdragen aan diverse dagbladen en tijdschriften én auteur van tientallen kookboeken.

Janny van der Heijden reist vanaf 8 januari voor Landinwaarts door het hele land om culinaire items te maken. Zo bezoekt ze de tentoonstelling Nederland Dineert in het Gemeentemuseum in Den Haag, de nationale Bierbank in West-Friesland, het WK Snertkoken in Groningen en de culinaire tradities rond Chinees Nieuwjaar.

Meer info over het programma

Janny-van-der-Heijden-_Jean-Pierre-Heijmans

Zelf truffels jagen in het Italiaans Piemonte

In de doorgaans rustige bossen van de Italiaanse regio Piemonte kun je in de maanden oktober en november getuige zijn van een opmerkelijk tafereel. Kleine honden speurend tussen de wortels van bomen en struiken. Op de voet gevolgd door hun baasje, de truffeljager. De honden zijn speciaal getraind en hebben een zeer sterk ontwikkeld reukorgaan. Vroeger werden vooral varkens gebruikt bij de truffeljacht, maar zij houden ook zelf te veel van truffels. Hierdoor eindigde menige truffelvondst in een gevecht tussen de jager en het varken.

Beleef het zelf van 27 t/m 29 november.

Meer items in het nieuws/shoppen archief