Recepten om zelf te makenLekker Tafelen genomineerd voor Website van het jaar 2016

Lekker Tafelen genomineerd voor Website van het jaar 2016

Lekker Tafelen genomineerd voor Website van het jaar 2016 – Echt supertrots kunnen wij melden dat we genomineerd zijn voor Website van het jaar 2016. In slechts 7 jaar maakten wij, dankzij jullie, Lekker Tafelen tot een enorm succes. Dat ging echter lang niet altijd over rozen. We maken dan ook graag van deze gelegenheid gebruik om iets meer te vertellen over wat we doen en wat we zijn.

Zoals het begon: Onze visie

In 2009 besloot Tijmen Stomphorst een website te starten. Niet zozeer om zijn recepten te delen, maar wel vanuit de ervaring dat er zo weinig kennis is op het gebied van ingrediënten en bereidingswijzen. De markt voor kant-en-klaar gemak groeide en we wisten steeds minder goed wat we eigenlijk aten. Lekker Tafelen wilde mensen gaan inspireren om weer zelf aan de slag te gaan.

Al snel groeiden de bezoekersaantallen en werden we gevonden door mensen die zich afvroegen hoe je nu eigenlijk een pannenkoekenbeslag zelf maakt. Tot op de dag van vandaag kunnen we dat eigenlijk nog steeds niet geloven. Met twee beentjes stapte Tijmen onbezonnen de food wereld in en nog dagelijks verbazen we ons over wat we daar tegenkomen. Al snel sloten er meerdere schrijvers aan, allemaal met diezelfde visie: Maak het gewoon zelf!

Van 10 naar 300.000 bezoekers door de kracht van samenwerken

Met de nodige ups en downs vormde zich een echt Lekker Tafelen team. Inmiddels zijn we met een flinke groep en maken we met z’n allen een magazine met een duidelijke visie. We vinden het belangrijk om eerlijk te zijn over eten. De één doet dat door een zelfgemaakt recept te delen met tips hoe het ook net even anders kan, de ander door op pad te gaan en te verwoorden wat we onderweg ontdekken en weer een ander vertelt welke wijn jij bij die gerechten zou kunnen kiezen. Dan is er nog de techniek, de marketing en de social media. Met een (nog lang niet compleet) team brachten we Lekker Tafelen van 10 bezoekers in 7 jaar tijd naar meer dan 300.000 bezoekers in de maand. En nog dagelijks schrijft het enthousiaste Lekker Tafelen team om jullie te inspireren.

***Het Lekker Tafelen team bestaat uit thuiskoks net als jij!***

Influencer; het besef

Samen kwamen we stukje bij beetje tot het besef dat we influencers geworden zijn. Niet door selfies op social media kanalen maar door een reëel verhaal over eten. Die ene rode draad die je in al onze artikelen terug kunt vinden is uiteindelijk heel simpel. Kook zelf; het is echt niet moeilijk! Met die boodschap zijn we nu het trotse team achter een foodmagazine dat er mag zijn. En toch vinden we het nog iedere dag gek dat je influencer bent als je gewoon zelf kookt.

Altijd alleen onze eigen verhalen

Regelmatig zijn wij te vinden op de mooiste food locaties. Ons verlanglijstje voor locaties die we nog willen bezoeken is echt heel groot. Lokale producten hebben absoluut de voorkeur, maar we zijn ook in andere landen te vinden.

In de afgelopen 7 jaar hebben we ontdekt dat er veel vraag is vanuit bedrijven om hun verhaal op onze website te vertellen. We zijn echter een foodmagazine en geen marketingmagazine. Reclame is prima, maar onze verhalen blijven gewoon onze verhalen.

Wij zijn werkelijk geschrokken van wat ons aangeboden werd in de afgelopen jaren om erover te schrijven. Wij blijven kritisch en zien ons regelmatig genoodzaakt om dingen af te wijzen.

Misverstanden op een rij

Tijdens het maken van al die verhalen lopen we regelmatig tegen misverstanden aan. We doen er hier een aantal uit de doeken.

Een artikel publiceren is makkelijk

Een echt artikel publiceren kost veel tijd. We zijn regelmatig onderweg, maken foto’s en schrijven verhalen. Alleen het artikel schrijven kost gemiddeld al zo’n twee uur.

Oh jullie zijn vloggers

Wij zijn geen vloggers en geen bloggers. Wij maken een foodmagazine en proberen serieus te inspireren met een duidelijke visie

Jullie willen GEZOND eten promoten

Jazeker, maar wij zijn geen dieetwebsite. Wij kiezen vooral voor LEKKER en ZELFGEMAAKT eten. SMAAK en een BEWUSTE KEUZE staan centraal.

Lekker Tafelen is niet persoonlijk

We zijn wel degelijk persoonlijk, maar met z’n tienen tegelijk. Hoe gezellig is dat? Spreken we jou morgen op de website?

Er wordt veel geld verdiend met bloggen

Wij zijn geen blog en omdat we kiezen voor een eerlijk verhaal kunnen we nog niet eens kostendekkend werken.

Dit is Lekker Tafelen wel

  1. Een eerlijk verhaal over eten
  2. Betrouwbare recepten gemaakt door 10 verschillende thuiskoks in hun eigen keukens
  3. Foto’s zonder trucs
  4. Kritische blik op producten en kookboeken
  5. Graag aanwezig op de mooiste food locaties
  6. Dol op lokaal eten

Onze toekomstvisie

Dromen en wensen hebben we nog genoeg. Dagelijks beseffen we dat ons verhaal weer aangeboden wordt aan heel veel lezers en we zetten dan ook graag de puntjes op de i. Eén van onze wensen is dat onze lezers hun reacties en hun eigen kookkunsten delen op onze website in plaats van op social media. De website biedt de mogelijkheid om rechtstreeks in gesprek te gaan met de maker van een recept of een artikel, maar ook om andere lezers te inspireren. Doe dus vooral mee!

Dankjewel lezers!

Lekker Tafelen kan niet zonder de lezers. Mensen die met grote regelmaat terugkomen op onze website. Dat zijn niet alleen 300.000 lezers per maand, we versturen wekelijks zo’n 4000 nieuwsbrieven en hebben op social media een slordige 55.000 volgers. Samen willen we nog heel lang Lekker Tafelen en we hopen dat we jullie mogen blijven inspireren!

Stemmen jullie ook op een eerlijk verhaal over eten? Stem dan nu!


Koken van het seizoenJe las: Lekker Tafelen genomineerd voor Website van het jaar 2016

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*