Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lekker Tafelen op de lunch bij: Bommels Conserven

Zomerse blik op blik.

Jaja, de titel is een inkoppertje. Niet te hard natuurlijk, het blijft blik. Wat niet is gebleven, na een proeverij bij de importeur en groothandel, is het muffe imago van blik. We werden uitgenodigd door Bommels Conserven om de door hun geïmporteerde Franse warme chocofondue te komen proberen, voorafgegaan door een lunch. En de lunch was zoals het assortiment van Bommels Conserven is: uitgebreid én heerlijk! Om je even jaloers te …. euh…ik bedoel, om je even een impressie te geven van de gepresenteerde en verorberde lunch:

Gazpacho (géén geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd!) en ook handig om een pastasaus mee te maken;

Rillettes van varkensvlees met lavendel confit. En dan hebben we het niet over de minimale hoeveelheid vlees die je vaak in blikjes aantreft, nee, we hebben het hier over 92% vlees! De lavendel confit hebben ze ook in andere smaken zoals klaproos, viooltjes, rozen en is ook lekker om op het laatst door je jus los te roeren voor over je stukje vlees;

Coquilles met saffraanzout en limoenolie. Zo gemakkelijk als amuse te bereiden en lekker puur, recept kan je terugvinden op de site;

Mini-hamburgertjes met tomatenketchup met espelettepeper en ketchup met truffel. Kost wel wat meer dan je gewend bent in de supermarkt maar verdorie, aanradertje hoor!;

Hartige taart met uien en sardines in een mix van espelettepeper en Bayonneham. Deze heb ik direct, na de coquilles, als mijn favoriet bestempeld. Ook al zaten we vele etages boven de Nieuwe Maas én binnen, je krijgt direct dat mediterrane zomergevoel: je hoort het water van de zee al kabbelen en je voelt het warme avondzonnetje op je lijf. Het recept dat dit gevoel oproept vind je op de site.

 

Tijdens de gehele lunch stond er een mandje met stukjes brood en blikjes met makreel en tonijn in verschillende kruiden en bakjes diverse soorten olijfolie. Puurder dan dit kan je het niet proeven, niks toeters en bellen of verder opgeleukt, dit is het. En hét is heerlijk. En tuurlijk kan je het thuis wel opleuken maar nu ging het om wat je papillen ervaren, niet je ogen.

Na deze hartige hapjesparade gingen we vrolijk door met de chocofondue: druiven, aardbeien en geroosterd suikerbrood gedoopt  in puur- en melk/praliné chocolade (minimaal 70% cacao!). Wat ideaal is, mocht het niet op gaan,  is dat je het meerdere malen kunt gebruiken. Het stolt weer en de smaak en structuur gaan niet verloren bij een volgend gebruik. Ook kan je het bv. over een taart uitsmeren, je krijgt dan een mooie harde laag van chocolade. Kan je ook direct de taart versieren, zolang het nog niet geheel gestold is, met vioolpareltjes of versuikerde roosjes uit het zoetwaren assortiment.

We sloten de lunch af met koffie en thee met een glaasje rumcoctail ‘mélange réunion. Een ‘reünie’ die een maand lang duurt voordat je hem kunt drinken gemaakt van witte rum met toevoeging van een mengsel van kokos, rietsuiker, banaan en vanille. Dit geeft een kruidige smaak aan de drank. Dit mengsel hebben ze in verschillende samenstellingen en ook voor andere dranken zoals wijn en wodka.

En, alles kunnen doorlezen zonder richting koelkast en/of provisiekast te zijn gelopen omdat je lekkere trek begon te krijgen?

Maar goed, als je wilt spreken over een lazy Sunday afternoon, dit was er met recht één. Hoewel afternoon, om 12 uur kwamen we aan en om half 7 in de avond namen we afscheid. Niet meer dan logisch met Marc en Dineke van Bommel. Twee mensen die dit bedrijf een klein jaar terug zijn gestart beginnend met de liefde voor Sardines St. George van La Belle-Iloise.

Bommels Conserven is in die korte tijd uitgegroeid naar ruim 1200 producten op gebied van vis, chocolade, confiture, paté’s en rillettes met confits, zoetwaren, zout en specerijen etc. met een levering aan meer dan 40 winkels in Nederland alleen al en aan restaurants!  De leveranciers zijn stuk voor stuk ambachtelijke producenten en worden o.a. benaderd op beurzen. Ook wordt het stel via via op mooie producten geattendeerd maar ook zelf benaderd met het verzoek producten op te nemen in het assortiment. Je kan ervan uit gaan dat als Bommels Conserven het importeert, je een lekker blikje, potje, flesje e.d. open kan trekken voor jezelf en je gasten. Recepten en producten zijn te bekijken en te bestellen op www.bommelsconserven.nl

PrintenLekker Tafelen op de lunch bij: Bommels Conserven

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.