Deze aardappel-ovenschotel met kip, champignons en spekjes is een heerlijke variatie op de traditionele Engelse cottage pie. Een gerecht waarbij er met kliekjes van vlees, groenten en aardappel een stevige voedzame maaltijd kan worden neergezet.
Deze schotel is dan ook niet moeilijk te maken en heerlijk voor een regenachtige herfstavond.
Je kunt natuurlijk ook een geheel vegetarische versie maken met een vulling van diverse groenten zoals wortel, aubergine, courgette, paprika en champignons. Probeer ook eens een eigen variatie op de cottage pie te maken. Kijk wat je nog in je koelkast hebt aan vlees en groenten en wees creatief!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Aardappel ovenschotel kip
Voor 2-3 personen heb je nodig:
- 500 gram aardappelen
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram magere spekblokjes
- 200 gram kipfilet (in blokjes)
- 3 lente-uitjes
- 100 gram champignons
- 3 eetlepels geraspte kaas
- zout en versgemalen peper, geraspte nootmuskaat (naar smaak)
Zo maak je de aardappel ovenschotel met kip:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de lente-uitjes fijn en de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de aardappelen in een ruime pan met water en wat zout gaar in ongeveer 15 minuten. Giet af en laat een beetje afkoelen. Schenk de crème fraîche bij de aardappels en mix met het geheel met een staafmixer tot een gladde puree. Zet dit nu apart.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes tot ze bruin zijn. Voeg dan de blokjes kipfilet toe en bak deze mee tot deze ook goudbruin zijn. Voeg nu de lente-uitjes en de champignons toe en bak het geheel nog 2-3 minuten. Breng de vulling op smaak met wat zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Meng nu de volledige inhoud van de pan met 2/3 van de aardappelpuree en schep dit in een ovenvaste schaal.
Schep het laatste deel aardappelpuree over het mengsel.
Strooi flink wat geraspte kaas over de aardappel ovenschotel met kip. Zet 25 minuten in de oven op 200 graden (heteluchtoven)
Tafel lekker !!
Aardappel ovenschotel kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram aardappelen
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram magere spekblokjes
- 200 gram kipfilet (in blokjes)
- 3 lente-uitjes
- 100 gram champignons
- 3 eetlepels geraspte kaas
- zout, versgemalen peper en geraspte nootmuskaat (naar smaak)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de aardappel ovenschotel met kip:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de lente-uitjes fijn en de champignons in plakjes. Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de aardappelen in een ruime pan met water en wat zout gaar in ongeveer 15 minuten. Giet af en laat een beetje afkoelen. Schenk de crème fraîche bij de aardappels en mix met het geheel met een staafmixer tot een gladde puree. Zet dit nu apart.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekblokjes tot ze bruin zijn. Voeg dan de blokjes kipfilet toe en bak deze mee tot deze ook goudbruin zijn. Voeg nu de lente-uitjes en de champignons toe en bak het geheel nog 2-3 minuten. Breng de vulling op smaak met wat zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Meng nu de volledige inhoud van de pan met 2/3 van de aardappelpuree en schep dit in een ovenvaste schaal.
Schep het laatste deel aardappelpuree over het mengsel.
Strooi flink wat geraspte kaas over de aardappel ovenschotel met kip. Zet 25 minuten in de oven op 200 graden (heteluchtoven)
Tafel lekker !!