750 gram aardappelen
1 dl olijfolie
zout, peper
6 eieren
3 grote uien
2 teentjes knoflook
2 dl zure room
1/2 tl cayennepeper
2 el pijnboompitjes
Snijd de aardappelen in plakjes, halveer de uien en snijd ze in smalle partjes.
Verhit in een grote koekepan of hapjespan 3/4 dl olijfolie, doe hierin de aardappelen, uien en knoflook uit de pers en dek de schaal af. Laat het gerecht heel zachtjes bijna gaar worden in ca. 20 minuten, schep af en toe om.
Klop de zure room in een ruime kom met 1 ei los. Voeg dan de rest van de eieren, zout en peper naar smaak en de cayennepeper toe. Schep het aardappelmengsel hierin om. Veeg de koekepan schoon met een stukje keukenpapier en verwarm de rest van de olie erin. Schep de eiermassa erin en bak de omelet droog op laag vuur, maak hem af en toe van de bodem los en laat hem steeds weer met ongestold ei opvullen.