Een aardappelsoep is niet zo moeilijk te maken. Toch is het niet bepaald de populairste soep. Als je dan toch een keer kennis wilt maken is dit een absolute aanrader.
- 1 kilo aardappelen, geschild en grof gesneden
- 250 gram bacon snippers
- 1 ui, gesnipperd
- 1 stuk selderij, ruw gesneden
- 1 geperste teen knoflook
- 1/2 glas witte wijn
- 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
- 2 liter kippenbouillon
Verhit wat olijfolie in een pan. Bak hierin ui, selderij, en knoflook even aan en laat het op laag vuur garen. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Zodra de wijn kookt, de aardappelen en de kippenbouillon toevoegen. Opnieuw aan de kook brengen en ca. drie kwartier zachtjes laten pruttelen. Roer af en toe even om tot dat een gebonden soep ontstaat. Ondertussen de bacon knapperig bakken en op het laatst aan de soep toevoegen. Knip er wat verse peterselie over en serveer direct.
Serveer de aardappelsoep met bacon met grof brood en boerenboter of kruidenboter.