Andijvie salade. Eenvoudig en toch verrassend – Gemak! Sleutelwoord voor luie mensen. In een oud kookboek lees ik al over de luie huisvrouw en daar zijn er genoeg van. Wie om zich heen kijkt weet dat het niet altijd om lui gaat. Gemak is bijna een verplichting geworden door ons drukke leven. De baas, het gezin, de school, de voetbalclub. Allemaal spelen ze een rol in onze tijdsbesteding. En dan moet je nog boodschappen doen, koken en niet te vergeten: Lekker Eten.
Ontspan!
Neem even een momentje voor jezelf. Vergeet de stress voor heel even. Een momentje om even na te denken wat je nu eigenlijk aan het doen bent. We grissen snel een zak gesneden andijvie uit de koeling. Een wat? Een zak gesneden andijvie! En, wat kost dat dan? Tussen de 1 en 1 ½ euro. Dat meen je niet! Lees maar snel verder, we hebben een belangrijke tip.
Voordelig en Lekker
De tip die we je willen geven is dat je die zak gesneden andijvie moet laten liggen. Neem een krop verse andijvie. Dat is goedkoper, dat smaakt beter, dat is ook gemak en je kunt er meerdere gerechten mee maken. Tel uit je winst. P.S. Helaas is bij de grootgrutter ook de gemakzucht toegeslagen. Het kan zijn dat je alleen nog zakken gesneden andijvie vindt. Zo zonde!
To do
Is het jou gelukt (het is te gek voor woorden dat we het moeten vragen) om een krop verse andijvie te bemachtigen? Maak dan vandaag een heerlijke stamppot rauwe andijvie. Nog een tip: Kinderen eten deze stamppot graag als je er een torentje van maakt. Timbaaltje noemen we dat. Simpel gemaakt met een kookring, maar je kunt ook een kopje vullen en deze omkeren op het bord. Ze vinden het prachtig!
Van die mooie volle krop blijft vast nog wat over. Een klein restje is al voldoende voor deze eenvoudige en toch verrassende andijviesalade. Die serveer je morgen met een stukje vlees of vis en een gebakken aardappel. Feestje voor morgen ook geregeld en, je gooit vandaag helemaal niets weg.
Andijvie; Niet alleen voor een stamppot
Verse andijvie is er het hele jaar. Toch is het niet allemaal hetzelfde. Andijvie komt uit de kas, van de volle grond of uit het buitenland.
Andijviesalade
- Restje gesneden andijvie
- Een gekookt eitje
- Een handje walnoten
- Olie (3 eetlepels)
- Azijn (2 eetlepels)
- Suiker (1 theelepel)
Doe de gesneden andijvie in een schaal. Kook een eitje, laat afkoelen en snijd in parten. Schep eieren en walnoten door de andijvie. Meng olie, azijn en suiker in een kommetje. Proef en als jij ‘m lekker vindt meng je de dressing door de andijviesla. Nooit meer zeggen dat je bladgroenten in de vuilnisbak gooit!
Eet smakelijk.
Zo Lekker allemaal!
Ik heb het zojuist gemaakt, gewoon simpel en heel erg lekker!
Leuk om te horen Rosanne, lekker en vers hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.