Appels kun je op zoveel manieren inzetten. Maar bij het woord crumble loopt mij het water al in de mond. Zo’n heerlijk knapperig korstje bovenop het sappige fruit. Absoluut mijn favoriet en het is zo simpel en snel te maken dat het regelmatig bij de koffie geserveerd mag worden.
- 300 gram bloem
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 500 gram appels
- 100 gram walnoten
Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf alle ingrediënten voor de kruimels (bloem, margarine, suiker en speculaaskruiden) met je handen door elkaar, totdat je mooie kruimels hebt. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Strooi wat kruimels in een ovenschaal en verdeel de appelstukjes erover. Strooi de walnoten erover en dek het af met de rest van de kruimels. Zet de schaal ca. 25 minuten middenin de oven totdat de kruimels mooi goudbruin zijn.
Heerlijk (maar nog lekkerder zonder walnoot