Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Atjar van komkommer en paprika; Begeleider bij diverse gerechten

Atjar van komkommer en paprika – Zet je vanavond bami of nasi op tafel? Koop dan eens niet het bekende potje atjar tjampour of atjar taugé, maar maak een verse atjar van komkommer en paprika. Je rijsttafel krijgt zo weer een heel andere dimensie.

Atjar van komkommer en paprika

  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels suiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 mespunt witte peper
  • 1 dl azijn

Schil de komkommer. Snij deze overlangs in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de komkommer in kleine blokjes.
Was de paprika. Verwijder het zaad en de zaadlijsten en snij ook deze in kleine blokjes.
Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze heel fijn.
Doe alle groenten door elkaar in een schaal en bestrooi deze met wat zout en peper.
Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost).
Giet de warme azijn over de groenten. Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.

Printen



Atjar van komkommer en paprika; Begeleider bij diverse gerechten

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
  1. Francien zegt

    Ga het nu maken,lijkt me lekker.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Succes Francien, we horen graag hoe het gesmaakt heeft!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.