Paksoi staat misschien niet wekelijks op tafel, maar kan toch echt een verrassend gerecht opleveren. Hier een variant , lekker pittig, geserveerd met rijst. Een lekkere doordeweekse maaltijd die iedereen kan maken.
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 200 paksoi
- 100g taugé
- 2 Spaanse rode pepers
- 400 gram hamlappen
- 100 gram spekblokjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels rijstwijn
- zout en peper
- olie
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine reepjes. Maak de ui schoon en snipper hem. Maak de paksoi schoon en snijd deze in reepjes. Was de taugé en laat hem uitlekken. Snijd het vlees in reepjes en bestrooi het met peper en zout. Was de Spaanse peper, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd ze in kleine stukjes. Bak in een wok de spekblokjes uit en fruit hierin de ui eventjes. Voeg dan de Spaanse peper en de paprika toe en bak deze even mee. Doe dan de vleesreepjes erbij en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de sojasaus, ketjap en rijstwijn toe. Voeg dan de taugé en de paksoi toe en laat dit 5 minuten meebakken. Lekker met rijst.