Biefstuk met romige champignon/paprikasaus



1 ui
1 rode paprika
1 bakje champignons
1 el citroensap
75 gr boter
1 tl paprikapoeder
zout, peper
500 gr biefstuk
1/8 l slagroom
3 el wodka

Snijd het vlees in reepjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Was de champignons, halveer de grote en besprenkel ze met citroensap. Verhit in een braadpan 1 1/2 el boter en bak de ui 3 minuten. Voeg de paprika, champignons, paprikapoeder, zout en versgemalen peper toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Roer er de slagroom door. Verwarm het geheel zonder deksel nog 5 minuten tegen de kook aan. Roer de wodka door de saus en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een platte schaal voor.
Verhit in een koekepan de rest van de boter en bak hierin op hoog vuur het vlees in 2 minuten rondom bruin.
Schep de vleesreepjes in het midden van de warme schaal en schenk de saus erover.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
zf