Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Biefstuk met romige champignon/paprikasaus

1 ui
1 rode paprika
1 bakje champignons
1 el citroensap
75 gr boter
1 tl paprikapoeder
zout, peper
500 gr biefstuk
1/8 l slagroom
3 el wodka

Snijd het vlees in reepjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Was de champignons, halveer de grote en besprenkel ze met citroensap. Verhit in een braadpan 1 1/2 el boter en bak de ui 3 minuten. Voeg de paprika, champignons, paprikapoeder, zout en versgemalen peper toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Roer er de slagroom door. Verwarm het geheel zonder deksel nog 5 minuten tegen de kook aan. Roer de wodka door de saus en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een platte schaal voor.
Verhit in een koekepan de rest van de boter en bak hierin op hoog vuur het vlees in 2 minuten rondom bruin.
Schep de vleesreepjes in het midden van de warme schaal en schenk de saus erover.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant
  1. Hanneke Dekker zegt

    Beste Inge, i.p.v. wodka zou je ook runderbouillon kunnen gebruiken. Deze versterkt de smaak ook. Ben benieuwd wat je er van vond!

  2. Inge zegt

    Geachte lezer,
    ik wil deze champignon/paprikasaus maken.
    Hierin wordt wodka gebruikt.
    Wat kan ik hiervoor in de plaats nemen? zonder alcohol.
    mvgr Inge

Reacties zijn gesloten.

X