Broccoli met rode peper en citroen – Je hebt een mooi stukje vlees of vis, je hebt aardappeltjes, rijst of pasta en dan moet er nog een groente bij. Ken je dat? Vaak wordt er dan maar voor een blik gekozen. Niet doen, hoor! Koop broccoli. Het fijne van deze groente is dat je deze heel makkelijk kunt combineren. Er zijn meerdere mogelijkheden om met broccoli even snel een lekker bijgerecht te maken. Eerlijk gezegd is broccoli al gewoon heel smaakvol vanuit zichzelf. Je hoeft er niets of nauwelijks meer iets aan te doen.
Combineren maar
Zo’n verse stronk broccoli is inderdaad al een feestje op zich. We staan daar te weinig bij stil eigenlijk. Kijk eens ietsje beter en ietsje langer naar zo’n struik. Naast dat het lekker en gezond is is het toch ook gewoon echt een heel mooi stukje natuur? Het inspireert je ongetwijfeld om hier meer mee te doen. In onderstaand recept van broccoli met rode peper en citroen geven we je een heerlijke tip. De verse broccoli bakken we heel simpel in de wok. Je kunt daar peper en zout bij gebruiken of bepaalde specerijen, maar in dit geval houden we het helemaal vers. Een rood pepertje geeft de pit en de citroen geeft iets fris, maar verdiept ook de smaak.
Broccoli zit boordevol vitamine C, antioxidanten, calcium en betacaroteen
De broccoli met citroen en peper is heerlijk bij een stukje vlees of vis. Je kunt dit gerechtje overigens ook heel goed maken met romanesco. Deze groente is een stuk minder bekend, maar heeft geweldige textuur.
Verse broccoli; Gezond, maar vooral lekker eten
Heel veel recepten met verse broccoli (gemaakt in eigen keuken), aangevuld met handige tips en weetjes. Ontdek verse broccoli opnieuw!
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Broccoli met rode peper en citroen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 stronk broccoli
- 1/2 rood pepertje
- sap van 1/2 citroen
- 1 teen knoflook
- grof zeezout ( optioneel )
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je broccoli met rode peper en citroen:
Breng een flinke pan water aan de kook. Zet er een vergiet of stoommandje op en stoom hierin de broccoli ca. 5 minuten.
Snijd de halve peper in ringetjes en snipper de knoflook zeer fijn.
Verhit een wok, voeg olie toe. Laat goed heet worden en voeg dan de pepertjes toe. Laat even een minuutje bakken en voeg de broccoli toe. Bak al omscheppend tot de broccoli bijna gaar is. Voeg dan de knoflook toe, laat even meebakken en sprenkel er dan het citroensap over. Draai het vuur laag en schep nog een keer goed om.
Serveer bestrooid met versgemalen zeezout of zeezoutvlokken, dat geeft een lekkere crunch aan het gerecht!
Tafel lekker !!