Bombardino; zoet, warm en oh zo verleidelijk – Ik hou van wintersport. Het rozige gevoel na een hele dag in de buitenlucht, de lichte pijn in verwaarloosde spieren en de gezelligheid van de après-ski. En natuurlijk de culinaire ontdekkingen. Die, over het algemeen, niet hoogstaand zijn, maar soms wel verrassend lekker. Zo kruiste eens de Bombardino mijn Tsjechische skipiste… Het was liefde op het eerste gezicht.
I can resist everything, but temptation (Oscar Wilde)
Ken je dat? Dat iets wat op vakantie zo heerlijk was, thuis opeens de helft van zijn charme en smaak kwijt is? Van de Bombardino hoopte ik zo dat dit ook zou gebeuren. Want zeg nou zelf; suiker, vet én alcohol in een glaasje, dat zou je toch eigenlijk niet moeten willen… Alles waarvan men zegt dat het slecht voor je is in één combinatie. En toch ben ik er van overtuigd dat als je intens van iets geniet het niet slecht voor je kan zijn. Dus gooi ik af en toe het schuldgevoel overboord, schenk de bombardino in een mooi glas en geniet me te pletter!
Bombardino
Geheim genot voor 1 persoon met een dekentje op de bank
- 4 el advocaat
- 1 ½ el rum
- geklopte slagroom
- eventueel hagelslag
Verwarm de advocaat met de rum onder voortdurend roeren op een laag vuurtje. Zet het vuur uit ruim voordat het mengsel gaat koken. Lekker warm is voldoende.
Schenk in een glas. Spuit er slagroom op en besprenkel desgewenst met hagelslag.
Mmmmmm, lepelen, uitlikken en genieten!