Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Courgettesoep. Basisrecept + 3 varianten

Heb je veel courgettes? Maak courgettesoep. Hier vind je het basisrecept voor courgettesoep inclusief 3 varianten. Geniet van jouw kommetje courgettesoep.

Courgettesoep. Basisrecept + 3 varianten – Je kan courgettesoep op vele manieren maken. Courgette op zichzelf heeft vrij weinig smaak, door er prei aan toe te voegen krijgt de soep een iets krachtigere smaak, wil je deze er liever niet in doen dan vervang je de prei door courgette. Met de basissoep kun je veel kanten op, voeg er ingrediënten naar smaak aan toe. Ik geef hier 3 voorbeelden om je op weg te helpen maar er zijn er nog veel meer. Welke is jouw favoriet?

Basis courgettesoep voor 6-8 porties

  • 750 gram courgette
  • 200 gram prei
  • 250 gram aardappels
  • 2-3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 l bouillon
  • Olijfolie

Was de groentes en snij deze in grove stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een soeppan en bak hierin zachtjes de sjalot, knoflook, prei en courgette. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en kook de soep zachtjes tot alles gaar is. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Pas op voor verbranden met hete soep in een blender! Breng op smaak met de topping naar keuze.

Variatie 1

Courgettesoep met kerrie en champignons

  • Basisrecept courgettesoep
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • Olijfolie

Snij de champignons in plakjes. Verwarm de olijfolie en doe er de kerriepoeder bij. Bak even kort door op een zacht vuurtje. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze droog en gaar zijn. Voeg 2/3 bij de soep en roer goed door. Proef en voeg eventueel nog wat zout of peper toe. Schep de soep in borden of kommen en verdeel er nog wat kerrie champignons over. Serveer heet!

Variatie 2

Courgettesoep met mosterd en kaas.

  • Basisrecept courgettesoep
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 200 gram (geiten) kaas

Voeg de mosterd aan de soep toe, proef en voeg eventueel meer mosterd en zout of peper aan de soep toe. Snij kaas naar keuze in blokjes. Schep de soep op en verdeel er een lepel kaas over. De kaas wordt heerlijk zacht in de hete soep.

Variatie 3

Courgettesoep met gerookte kip en crème fraiche

  • Basisrecept courgettesoep
  • 1 portie gerookte kipfilet +/- 200 gram
  • 125 gram crème-fraîche

Roer de crème-fraîche door de hete soep. Snij de kipfilet in kleine reepjes en roer 2/3 door de soep. Proef en voeg eventueel nog zout of peper toe. Warm nog even door en schep de soep in kommen en verdeel er nog wat kipfiletreepjes over.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant
  1. Tiny zegt

    Is het echt nodig om de soep te pureren? Ik heb liever ook iets om op te bijten in de soep.

    1. Connie Derks zegt

      Wanneer jij het grof lekkerder vind moet je het zeker grof laten. Dat is het mooie van koken pas het aan naar eigen smaak.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X