Courgettewraps – heerlijke borrelhapjes – Dit heerlijke Italiaanse hapje, dat je eigenlijk involtini moet noemen, eet je zo weg. Je gebruikt dunne repen gegrilde courgette als ‘wrap’ om de vulling in te rollen. Zo heb je meteen een glutenvrij en koolhydraten-arm hapje (voor wie dat belangrijk vindt). Ik vind ze gewoon lekker. Je kan ze als borrelhapje serveren, maar het is ook erg leuk om deze wraps als onderdeel van een Italiaanse antipasti schotel te serveren.
Voor tot 4 personen:
- 1 (dunne) courgette
- 3 el. gepelde walnoten
- 1 bakje roomkaas (Philadelphia o.i.d.)
- 1/2 bosje peterselie (10 gr.)
- 1 teentje knoflook
- 2 el. olijfolie
- peper en zout
Was de courgette en snijd hem met een kaasschaaf over de lengte in plakjes.
Vet een grillpan licht in met olijfolie en grill de plakken courgette op redelijk heet vuur. Het is mooi als je er af en toe wat streepjes op krijgt. Leg de plakken die klaar zijn even op een bord leggen om uit te laten druipen en af te laten koelen.
Hak de walnoten, peterselie en knoflook fijn en meng ze door de roomkaas. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Leg steeds een plakje courgette klaar, schep er ongeveer een afgestreken eetlepel van het roomkaasmengsel op en rol het op tot een rolletje. Prikkertje erdoor, herhalen totdat alles op is en klaar ben je! Je kunt dit overigens ook goed van te voren klaar maken. Doe er dan nog even geen prikkertjes door, maar leg alle rolletjes naast elkaar in een vierkant of rechthoekig bakje, dat je in de ijskast bewaart totdat je ze gaat gebruiken.
Tip: voor een feestelijke presentatie kun je ook nog afwisselen met gele courgette. Dat staat extra kleurrijk!
Je kunt er natuurlijk ook nog een andere vulling in stoppen. Heb jezelf nog een leuke vulling? Laat het ons onder dit recept in een reactie weten. Sharing is caring! Alvast hartelijk dank.
Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!
Een lekkere, gezonde en voor van alles in te zetten vruchtgroente. Dat is de courgette. Ontdek hier handige tips en de lekkerste recepten.