Croissantjes met knakworst; als warme broodjes…. – Dit té simpele hapje, wil ik je toch niet onthouden. Het is eerder een tip, kinderen kunnen het zelfs maken en als foodie die eigenlijk het liefst vers en lokaal promoot, schaam ik mij diep om het totale gebrek aan verse ingrediënten in deze.
En toch, en toch…. Als je eens wist hoeveel feestjes, uit de hand gelopen borreltjes (met kinderen die al lang naar huis hadden moeten gaan om te eten, ware het niet dat de moeders/ouders het zóó gezellig met elkaar hadden), kinderpartijtjes en zelfs de kerstborrel heb ik opgeleukt met deze croissantjes met knakworst, dan kan ik niet anders doen dan hem met je te delen. En denk er als volwassene niet te min over: ook grote mensen kunnen hun vingers er niet vanaf houden.
Eén semi-verantwoorde tip – dat dan weer wel: probeer eens aan goede knakworstjes te komen. Dat is nog best een kunst. De meeste supermarkten kunnen je daar niet mee helpen. De biologische supermarkt vaak weer wel. Een goed alternatief zijn door de slager zelfgemaakte (dunne) Frankfurters, die je vervolgens in stukjes snijdt.
Croissantjes met knakworst; als warme broodjes….
Voor 24 croissantjes
- 1 blikje mini croissantjes
- 1 blikje cocktail worstjes (of een alternatief)
Eventueel:
- 1 el. mayonaise
- 1 tl. mosterd
- 1 eidooier
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Giet de worstjes af en stop ze in een bakje. Als je ze in het blikje laat, loop je het risico dat je je vingers snijdt aan de rand. Meng eventueel de mayonaise met de mosterd, maar zónder smaken ze bijna net zo lekker en de kinderen zullen het niet missen. Leg een plakje croissantdeeg op een snijplank, bestrijk het dun met de mayonaise en leg er een knakworstje op. Rol het op tot een (recht) croissantje en leg dit op een met bakpapier bekleed bakblik.
Ga zo door tot alle croissantjes gedaan zijn. Ik leg de overgebleven worstjes er ook nog naast, dan worden die lekker warm. Als je de croissantjes nog mooi wilt laten glanzen (ook echt geen ‘must’), meng je het eidooier met 2 tl. water in een kommetje en bestrijk je alle croissantjes er mee met een kwastje.
In ongeveer 10 minuten zullen je croissantjes met knakworst klaar zijn. Let op: ze gaan als warme broodjes….
Knakworstjes gedaan als voorgerecht/antipasti voor kinderen bij het kerstdiner. De jongste van bijna 2 jaar heeft er 3 opgegeten! Ze vonden het heerlijk. Ben nu weer aan het bakken om mee te nemen naar mijn schoonmoeder. Voor de kleinkinderen die daar straks komen.
Leuk Rita, je kunt kinderen niet vroeg genoeg betrekken bij het kokkerellen
Lekkerrrrr😜😅