Recepten om zelf te maken



Frisse komkommer munt saus


Saus voor 8 porties

  • 1 teentje knoflook
  • 1sjalot
  • 1 kleine komkommer
  • 8 blaadjes verse munt of 2 tl. gedroogde munt
  • 2 dl biogarde-yoghurt
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 2 fijngehakte walnoten
  • paprikapoeder

Pel de knoflook en hak deze heel fijn.

Pel de sjalot en hak deze klein.

Schil de komkommer en rasp deze fijn.

Knip de blaadjes munt.

Doe de biogarde-yoghurt in een schaal, voeg de ingrediënten (olijfolie naar smaak) toe en meng ze door elkaar.

Voeg tenslotte de walnoten toe en garneer met paprikapoeder.

Lekker bij lamskoteletten en kip.

Bereidingstijd. ca. 10 minuten



Meer over vergelijkbare onderwerpen
zf


Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.