Een nieuwe ontdekking in de schappen kan een gerecht dat je vaker maakt soms een heel ander tintje geven. Ik snuffel dan ook altijd graag in diverse winkels naar leuke, mooie ingrediënten die je gerechten net even anders maken. Zo kwam ik vandaag de Alpro Mild&Creamy tegen. Een plantaardige yoghurtvariatie die zich duidelijk onderscheidt van de bekende soorten. En daarmee ideaal om weer eens te experimenteren met de smaken van verschillende sauzen die ik regelmatig maak op basis van yoghurt. En die je gerecht zo’n mooie draai kunnen geven. Het resultaat: Ik kocht een echt mooie ossenhaas bij een topslager (zo fijn dat die in de buurt zit) en maakte daarbij een saus op basis van Alpro Mild&Creamy in combinatie met mosterd en verse kruiden. We hebben gesmuld! Krijg je een keer bezoek dat je wel wat waard is, of wil je rond de feestdagen eens extra goed voor de dag komen? Dan is dit zeker onze tip!
- 1 kilo goede ossenhaas
Voor de marinade:
- 200 gram mosterd
- 3 eetlepels honing
- 1 eetlepel paprikapoeder pikant
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 tenen knoflook
- zout en peper
Voor de saus:
- 1 pak Alpro Mild&Creamy
- 1 flinke hand (ca. 20 gram) verse basilicum blaadjes
- 1 flinke hand (ca. 20 gram) verse munt blaadjes
- 1 flinke hand (ca. 25 gram) vers peterselieblad
- 200 gram mosterd
- zout en peper
Begin om je oven voor te verwarmen op 200 graden.
Pers de knoflook uit boven een mengkommetje. Doe er de mosterd, de honing, paprikapoeder en gemalen komijn bij. Meng met behulp van een garde. Proef de marinade even en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
Masseer de Ossenhaas rondom in met deze marinade. Wat een feest om te doen! Leg over in een licht ingevette braadschaal en laat in ca. 50 minuten de ossenhaas garen. Doel is dat deze van binnen mooi rosé blijft.
Terwijl de Ossenhaas in de oven staat maak je de saus. Doe de Alpro Mild&Creamy in een keukenmachine. Voeg de mosterd en de verse kruiden toe. Even kort draaien tot een mooie kruidensaus ontstaat. Proeven! en op smaak brengen met zout en peper.
Serveer de Ossenhaas in dunne plakken en geef de saus er apart bij.
Mijn garantie: Zowel de ossenhaas, als de saus, gaat sneller op als je lief is! Lekker Tafelen dus.