Op tv en in tijdschriften kun je er niet omheen; reclames van pakjes en zakjes om de lekkerste recepten te bereiden. Een lekkere echte Italiaanse spaghetti? Die maak je volgens de bekende fabrikanten zo uit een zakje… Helaas zitten deze zakjes wel vol zout, e-nummers en andere troep.
Je zou bijna gaan vergeten hoe simpel het kan zijn om te koken zonder pakjes en zakjes. Bijvoorbeeld deze smaakvolle gelakte varkenshaas met spinazie en kerstomaatjes. Met een paar simpele smaakmakers zoals een teentje knoflook, een scheutje balsamicoazijn en wat sojasaus geef je deze simpele ingrediënten een geweldige smaak. Wie heeft ooit gezegd dat gezond koken moeilijk is?
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!
Gelakte varkenshaas met spinazie en kerstomaatjes
voor twee personen
- 1 varkenshaasje
- 300 gram spinazie
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 3 eetlepels sojasaus
- olijfolie
- zeezout
- peper
Snijd de varkenshaas in reepjes. Verwarm een pan en giet hierin de balsamicoazijn, sojasaus en een eetlepel olijfolie. Bak hierin de varkenshaas, blijf, zeker op het einde, goed roeren tot het vocht is verdampt.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en wok hierin de spinazie. Voeg steeds als de spinazie gaat slinken weer een handje spinazie toe. Als bijna alle spinazie is geslonken voeg je de knoflook en kerstomaatjes toe, verwarm deze even mee. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de groenten op een bord en leg hier de reepjes gelakte varkenshaas op.
Smakelijk!