Recepten om zelf te makenGemarineerde Knoflook Gamba’s voor op de BBQ

Gemarineerde Knoflook Gamba’s voor op de BBQ

Gamba’s op de BBQ. Wil je heel eenvoudig en snel een heerlijke maaltijd grillen, dan zijn gamba’s wat voor jou. Het enige wat je nodig hebt is 1 kilo verse gamba’s (ongepeld), en gamba-marinade. Ideaal hiervoor is de Scampi-Marinade van “Bresc” Deze marinade is op basis van zonnebloem- en olijfolie, met grof gehakt vers kruidenpakket op basis van knoflook, rode pepers, en rozemarijn en dille. Deze marinade geeft een volle krachtige smaak.

Je neemt een grote kom waar je de gamba’s indoet, en schenkt  hier naar smaak de gamba-saus overheen. Deze saus is verkrijgbaar in verschillende smaken, zelf vind ik de pittige variant wel heel lekker.

Vooral bij zelfbedieningsgroothandels zoals Sligro koop je de gamba’s lekker voordelig in! Meng het even goed doorelkaar gewoon met je handen. Zorg dat de BBQ goed heet is. Gril de gamba’s in een speciale BBQ-pan, of op een bakplaat. Gemiddeld 3 minuten aan elke kant zodat ze een mooi roze oranje kleurtje krijgen.

Maar hier bij LekkerTafelen maken we natuurlijk ook onze eigen gamba-marinade.

 • 5 teentjes Knoflook  gesnipperd
 • Vers gemalen zwarte peper
 • 1 glas Olijfolie
 • 1 sjalotje gesnipperd
 • 1 shot Sambuca of Ouzo
 • 1 eetlepel citroensap

Meng deze ingrediënten goed doorelkaar en klaar is je marinade.

Zet de gamba’s in deze marinade minimaal 4 uur in de koeling.

Smakelijk!

gemarineerde knoflook gamba's op de barbecue
Vraag, tip of opmerking? Laat het ons weten in het reactieveld hieronder! Ga in gesprek over dit onderwerp of recept en krijg antwoord van de schrijver zelf. Deel ook gerust jouw recept of variatie. Een foto uploaden kan ook.

 • sonja

  deze avond gemaakt maar in de grill pan , daar het weer ineens niet meer uitnodihde om de bbq aan te steken , maar toch op het terras kunnnen genieten waren superlekker met de ouzo in de marinade , zeer geslaagd

 • marjolein

  Ik ga ze morgenmiddag klaarmaken… ben erg benieuwd. Alleen die ouzo of sambucca…. wellicht kan ik daar wat anders voor gebruiken want om daar een hele fles voor aan te schaffen terwijl ik nooit alcohol in huis heb lol… we gaan t eens proberen, bedankt alvast voor t goedklinkende recept, groet marjolein

 • mari

  die paul is een lekker ventje, zit hij daar heerlijke gerechten voor te stellen, terwijl hij weet dat zijn vader 600 kilometer verder zit te watertanden.
  in elk geval heb ik het al eens bij hem gegeten en heb dus nog maar 8 vingers.
  fantastisch. groetjes, pap