Marokkaanse eieren uit Food & Fun
Annabel Langbein was in Nederland en haar nieuwste boek Food & Fun kon je door haar laten signeren bij verschillende boekwinkels door het land. Ook dit boek is weer een feest voor het oog: prachtige foto’s en heerlijke recepten wisselen elkaar af. Zoals we van Annabel gewend zijn maakt zij sauzen e.d. bijna altijd in grote voorraden. Altijd handig om in huis te hebben. De meeste ingrediënten komen weer uit de tuin of bij de lokale boer vandaan. Vers is het motto!
Dit recept is geschikt voor de lunch of als snack tussendoor. Maar het zou ook zeker niet misstaan in de picknickmand. De eieren zijn namelijk warm te eten, maar ook erg lekker op kamertemperatuur.
In het boek heet het recept “Marokkaanse eieren”. Het is echter geen authentiek Marokkaans gerecht omdat er varkensvlees in gebruikt wordt. Houd je niet van varkensvlees? Probeer het dan eens met lamsgehakt. Als bonus doen we er ook nog recept voor een lekkere tomatenrelish bij!
Benodigdheden voor Marokkaanse eieren
- 5 scharreleieren
- 6 varkensworstjes
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl venkelzaad, zeer fijn gehakt
- 4 el fijngehakte koriander of peterselie
- 60 gr paneermeel
- oliespray voor het bakken
Verwarm de oven voor op 250 ⁰C.
Kook de eieren hard in 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Ontdoe de worstjes van hun velletje, en meng het vlees met de komijn, paprikapoeder en koriander of peterselie. Verdeel het worstmengsel in vijf gelijke delen. Neem 1 deel worstmengsel in je hand, draai er een balletje van en druk het plat. Leg het ei in het midden en vouw het worstmengsel om het ei tot het hele ei is bedekt. Rol de bal door het paneermeel en spray er wat olie over. Bak de ballen in ca. 15 minuten lichtbruin in de oven. Serveer deze eieren met een heerlijke tomatenrelish.
Wat heb je nodig en hoe maak je de relish?
- 2 kg fijngesneden tomaten
- 2 grote uien, fijngesneden
- 1 el zout
- 1 el kerriepoeder
- 1 el mosterdpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 250 ml witte wijnazijn of moutazijn
- 150 gr suiker
- 2 el maïsmeel
- 1 el koud water
Doe de fijngesneden tomaten en uien in een roestvrijstalen of plastic bak, strooi het zout er over en laat minimaal 4 uur staan (maximaal 12 uur). Giet het dan af en gooi de vloeistof weg.
Doe de uitgelekte tomaten en uien in een grote pan en voeg kerriepoeder, mosterdpoeder, chilivlokken en azijn toe. Laat dit 15 minuten koken. Voeg dan de suiker toe en roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat alles dan nog 1 uur en 15 minuten zachtjes koken.
Meng het maïsmeel met het water tot een pasta. Voeg deze toe aan de saus en roer net zo lang tot het geheel iets indikt (ca. 2 minuten). Haal dan de pan van het vuur en schenk de saus in flessen en/of potten en sluit ze goed af. Op deze manier kun je de saus maandenlang bewaren.
Tip: heb je geen tijd voor de relish? Maak dan een supersnelle rode uiensaus door 1 rode ui te snipperen en hieraan een beetje tomatenketchup toe tevoegen. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Voeg dan een scheutje olijfolie toe.
[bol_product_links block_id=”bol_53a87bce53672_selected-products” products=”9200000026586094″ name=”Food & Fun” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]