Heerlijke lemon curd-yoghurt ijsjes maken. Wanneer je, net als ik, dol bent op citroenijs, dan moet je echt deze lekkere en makkelijk te maken variatie eens proberen. Je hebt er geen dure ijsmachine voor nodig, alleen een goedkoop plastic setje om 6 ijslollies in te maken en een portie geduld totdat ze goed bevroren zijn. Het is niet erg als je wat van het lemon curd- yoghurt mengsel overhoud, want zo op snoepen is ook lekker.
Het voordeel van deze ijsjes is dat je precies weet wat erin zit, dus géén extra kleur, geur en smaakstoffen. Je kunt de suiker in het recept van de lemon curd eventueel vervangen door een goede kwaliteit honing. Kinderen zullen misschien de citroensmaak niet zo lekker vinden, dus probeer gewoon eens wat fruitvariaties uit. Je kunt ze met deze yoghurtijsjes iets lekkers geven en ze krijgen zo eiwitten en calcium binnen. Maak de curd ook eens met sinaasappels, limoen, grapefruit, pomelo, mango of frambozen, etc., zo krijg je een heel assortiment aan verschillende smaken.
Lemon curd-yoghurt ijsjes
6 stuks
- 350 ml Turkse of Griekse yoghurt
- 150 ml lemon curd (zie hier het recept)
- sap van 1 citroen (optioneel)
- set om 6 ijslollies te maken
- maatbeker
Meet de hoeveelheid yoghurt af in de maatbeker, roer de lemon curd en eventueel citroensap goed door de yoghurt (Ik hou erg van citroen, dus voor mij kan het niet citroenerig genoeg zijn, wil je dat niet, laat het sap dan achterwege).
Vul de houdertjes, één voor één, tot net onder de rand. Houd er rekening mee dat de stokjes er ook nog in moeten. Plaats ze in de standaard en zet deze voorzichtig in de vriezer. Het duurt een paar uur voordat het yoghurtmengsel goed bevroren is. Maak ze dus vandaag en geniet morgen van deze heerlijke lemon curd-yoghurt ijsjes.
Tip: Meer ijs recepten om zelf te maken vind je hier.
Dit lijkt me echt zalig!! Ga ik van het weekend uitproberen. 🙂