Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Heerlijke pittig-romige Aziatische rundercurryschotel

Een heerlijke pittig romige curry van mals rundvlees barstensvol smaken. Leuk om eens te maken want hier kan een heel gezin van smullen. Niet te moeilijk éénpansgerecht uit de wok, het duurt even het stoven, maar dan heb je ook wat. Met heerlijke malse sucadelapjes kun je heel veel meer doen dan alleen Hachee of ‘draadjesvlees’ stoven. Mogelijkheden te over om toe te passen en er lekker mee te tafelen!

  • ½ kilo sucadelappen of runderriblappen in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook (fijngeperst)
  • Half bakje champignons in plakjes gesneden
  • 2 grote uien in ringen gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl gemberpoeder of 2 cm verse gember (fijngeperst)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • Sap van 1 limoen
  • 100 ml kokosmelk (blikje)
  • 200 ml vleesbouillon
  • Snufje zwarte peper uit je molen
  • Zeezout
  •  Handje gesnipperde verse koriander blaadjes.

Nadat je het rundvlees in blokken hebt gesneden smeer je het in met wat peper en zout. Neem een wok, doe er de olijfolie in en laat deze goed heet worden. Voeg nu de blokjes vlees toe en wok die in 8 minuten op hoog vuur lekker bruin. Zo blijft het vlees mals en blijven de sappen bewaard. Fruit dan op hoog vuurde geperste knoflook en de uienringen mee totdat deze ook glazig worden. Voeg dan gelijk de gember, komijn, en de stukjes champignon toe. Doe dan de masala, chilipoeder en de kurkuma in de pan . Voeg dan de vleesbouillon toe, de sojasaus en de kokosmelk. Je ziet het nu van kleur veranderen en het ruikt lekker. Tenslotte doe je het sap van de limoen er bij. Laat het nu op zacht vuur lekker vijf kwartier tot anderhalf uur doorpruttelen. Zo wordt het malse vlees boterzacht en trekken de smaken in. Ga tegen het einde eventjes proeven en voeg eventueel nog een beetje zout toe als smaakversterker of een beetje extra chilipoeder voor wat extra pit. Ik ben misschien wat voorzichtig, maar niet iedereen houd van té pittig. Beter te weinig dan teveel de eerste keer. Je kunt er altijd nog iets bijdoen. Tot slot garneer je het af met de verse (gesnipperde) korianderblaadjes. Nog een kooktip om de saus wat meer glans te geven doe je er nog 1 ½ el tomatenpuree bij. Smullen maar!

Serveertips: Lekker met witte rijst of met gekookte baby-krieltjes, sperzieboontjes, peultjes of een frisse komkommersalade als bijgerecht.

NB. Dit kun je ook prima invriezen en is de 2e dag lekkerder dan de dag van koken. 2 Pers. hebben hier voor 2 dagen aan (4 porties).

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.