Het wildseizoen is geopend!
Edelhert behoort tot het grootste grofwild van Nederland. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur is zeer mager en bevat bovendien veel belangrijke voedingsstoffen. Het bevat veel ijzer, eiwitten en omega 3 vetzuren. Door het rantsoen met als basis gras heeft hertenvlees een meer uitgesproken smaak dan andere wildsoorten.
- 1500 gr. hertenrack
- 200 ml sojasaus
- 50 ml worcestersaus
- 50 gr. roomboter
- 2 el. honing
- Grof zeezout
- Vers gemalen peper
Smelt de boter in een sauspan. Haal de pan van het vuur wanneer de boter gesmolten is. Roer de sojasaus, worcestersaus, honing, peper en zout door de saus. Haal de hertenrack uit de koelkast. Wanneer de marinade is afgekoeld marineer de hertenrack. Laat circa 1 uur intrekken buiten de koelkast. Zorg dat de koekenpan goed heet is. Laat boter smelten in de koekenpan totdat de boter een goudbruine kleur krijgt. Ongeveer 2 minuten rondom bruin bakken op middelhoog vuur. Vervolgens circa 20 minuten op laag vuur rustig laten braden.