Deze hete kip is in een handomdraai gemaakt en serveer je met rijst en eventueel wat doperwten. Een voedzame maar gezonde maaltijd voor elke dag.
- 300 gram witte rijst
- 500 gram kipfilet, in reepjes
- 2 eetlepels olie
- 100 ml ketjap manis
- 50 ml ketchup
- 3-4 eetlepels pindakaas
- sambal badjak
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Breng de kipreepjes op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven. Serveer de hete kip met de rijst en geef er kroepoek en komkommersalade bij.