Een schaal met kaasblokjes. Bij mijn oma kwam die schaal bij elk feestje op tafel. Hebben we de Hollandse kaas tegenwoordig verloochend? Een kaasblokje is niet saai en zeker niet als je ze even pimpt met wat andere ingrediënten. Prikkertje er in en doe mij nog maar een biertje!
- 1 plak goudse kaas naar keuze (belegen)
- cherrytomaatjes
- stukjes ananas
- gevulde olijven
- stukjes mandarijn
- zilveruitjes
- augurken
- salami of cervelaatworst
Snijd de kaas in blokjes. Prik met een cocktailprikker op elk blokje kaas een garnering naar keuze. Gebruik hiervoor zowel zoet als hartig. In de ingrediëntenlijst vind je een aantal traditionele voorbeelden. Zet de blokjes in een schaal of prik ze op een grapefruit of halve kool.
Tip: Roer wat honing en mosterd, naar smaak, door elkaar en zet dit er in een schaaltje bij. Hiervoor kun je dan ook wat kaasblokjes zonder extra ingrediënten aan een prikker steken.