Heerlijke honing sesam kip – Dit gerecht doet, qua smaak, sterk denken aan Ku Lo Yuk, een gerecht dat je terug vindt op de menukaart van ieder chinees restaurant, vooral in de Kantoneese keuken is dit een zeer geliefd gerecht. Het bestaat uit gepaneerde stukjes vlees die daarna gefrituurd worden. Een klassieke Ku Lo Yuk wordt gemaakt met varkensvlees, en wordt geserveerd in een zoetzure saus vaak aangevuld met ananas, paprika en ui.
Voor deze honing sesam kip gebruik je kipfilet en in plaats van een zoetzure saus maak je een wat zoetere saus op basis van honing, juist door de zoete smaak is dit gerecht bij kinderen heel geliefd. Het fijne aan dit recept is dat je voor de benodigde ingrediënten niet per se naar een Aziatische supermarkt hoeft, veel van de ingrediënten zullen gewoon in je keukenkastje staan te wachten om te worden gebruikt voor dit heerlijke recept.
Gefrituurde stukjes kip in een heerlijke saus. Kinderen zijn hier dol op!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Honing Sesam Kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 1 fles olie ( om in te frituren )
- 2 tenen fijngesneden knoflook
- sesamzaadjes
- 1 eiwit (beslag)
- 125 gram bloem (beslag)
- 30 gram maïzena (beslag)
- 1/2 theelepel bakpoeder (beslag)
- 50 ml koude spa rood (beslag)
- 1 eetlepel olie (beslag)
- snuf zout (beslag)
- 60 gram honing (saus)
- 2 theelepels (appel)azijn (saus)
- 1 eetlepel tomatenketchup (saus)
- 2 theelepels (sesam) olie (saus)
- 1 eetlepel maïzena (saus)
- 100 ml water (saus)
- snuf zout (saus)
Bereidingswijze van dit recept
Extra nodig:
- Pan om in te frituren
- Schuimspaan
- Keukenpapier
Zo maak je honing sesam kip:
Snijd de kipfilet in blokjes van allemaal ongeveer dezelfde grootte. Mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar totdat het een gladde massa is. Laat even rusten en meng er vervolgens de blokjes kipfilet door. Zet deze schaal aan de kant en ga verder in een andere schaal met de saus. Mix voor de saus alle benodigde ingrediënten goed door elkaar en zet ook deze schaal even apart.
Neem een pan waarin je kunt frituren en vul deze met de olie. Verwarm de olie op hoog vuur. Zodra de olie goed heet is leg je, voorzichtig, één voor één de stukjes kip in de hete olie.
Roer er zachtjes met een schuimspaan doorheen om te voorkomen dat de kipstukjes aan elkaar gaan plakken. Frituur de kipstukjes tot ze mooi bruin kleuren (ongeveer 3 minuten) en schep ze, met een schuimspaan, uit de olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Schep 2 eetlepels van de olie over in een hapjespan, doe de knoflook hierbij en laat licht meefruiten tot deze goed begint te geuren, laat hem echter niet bruin worden dat maakt de knoflook bitter. Voeg hierbij de saus en laat op laag vuur even indikken. Schep de stukjes kipfilet erbij en laat op temperatuur komen. Schep in een schaal en decoreer met de sesamzaadjes.
Serveer de honing sesam kip met rijst en komkommer.
Tafel lekker !!
Hoe weet ik welke ingrediënten voor het beslag en welke voor de saus zijn? Mvg,
Een terechte opmerking Philomena, door een update is dit fout gegaan, wij komen snel met nieuwe versie waarin de splitsing wel duidelijk wordt. Dank voor de melding.
Nu is het duidelijk, bedankt en groetjes!