Heb je wel eens een lekker koekje op de ontbijttafel gezet? Deze honingkoekjes lenen zich daar prima voor. Erg lekker bij een kommetje yoghurt of een vers glas jus d’ orange.
- 150 ml honing
- 50 gram witte basterdsuiker
- 100 gram roomboter
- 1 ei
- 3 ml vanille extract
- 250 gram zelfrijzende bloem
- snufje gemberpoeder
- snufje nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe honing, roomboter en suiker in een steelpannetje en zet op half hoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat even afkoelen.
Meng het ei met de vanille, de gember en het nootmuskaat en roer dit door de honing.
Meng er nu met een garde langzaam de bloem door. Meng tot een beslag ontstaat dat net van je lepel afdruipt.
Verdeel het deeg over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de honingkoekjes een kwartiertje in de oven tot ze mooi lichtbruin of goudkleurig zijn. De koekjes mogen van binnen nog net zacht blijven.
Tip:
In plaats van de gember en de nootmuskaat kun je ook speculaaskruiden gebruiken.