Hotdogs zonder vlees; succes gegarandeerd – Op elk evenement kom je ze wel tegen, de alom gekende hotdogs. Met goudbruin gebakken uien en een streepje scherpe mosterd of een lekker toefje tomaten ketchup. Al moet ik toegeven dat ik zelf echt ga voor de curry ketchup.
Vandaag eens niet de gewone worstjes maar een lekkere zelfgemaakt hotdog zonder vlees. Dit recept bevat voldoende eiwitten via de kaas en de bonen. En de mineralen, vitaminen en koolhydraten halen we uit de verse groenten. Wil je voor de echte vegetarische variant gaan, let dan ook op de kaas die je gebruikt. Niet alle kaas is namelijk vegetarisch.
Cannellini bonen
Ik maak gebruik van Cannellini bonen. Deze zijn romig wit van kleur en wanneer ze gekookt zijn, hebben ze een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. U kunt voor het gemak kiezen voor cannellini bonen uit blik, maar voor meer smaak en textuur zijn de gedroogde witte bonen een betere keuze. Dat betekent wel wat meer werk en tijd, want gedroogde bonen hebben voorbereiding nodig.
Een leuk gerechtje om met de kinderen te maken. Mama stampt de bonen en de kindjes rollen de worstjes. Hebben jullie er al zin in om er aan te beginnen. Let’s start……
Lunchrecepten
Thuis lunchen met onze zelfgemaakte lunchrecepten is altijd feest. Hier vind je ideeën en recepten voor een echt lekkere en gezellige lunch!
Hotdogs zonder vlees
Voor 8 stuks
- 1 el zonnebloemolie
- 1 sjalot, fijn gesnipperd
- 80 g witte champignons, in kleine stukjes gesneden
- ½ rode paprika, zaadlijsten en zaadjes verwijderd, in kleine stukjes gesneden
- 400 g cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 100 g panko
- 100 g geraspte parmezaan kaas
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 eidooier
- paneermeel
Gebruik je gedroogde bonen begin dan ruim op tijd, de bonen moeten namelijk eerst minimaal 5 uur in veel koud water weken. Giet ze dan af en spoel ze nog even na met water. Doe ze in een grote pan, dek af met koud water, breng aan de kook, schep het schuim af met een schuimspaan. Kook ze dan nog eens 10 minuten. Schep het schuim weer af, voeg dan een beetje zout toe en laat ze zachtjes met het deksel half op de pan ongeveer 1 uur koken, tot ze gaar zijn. Houd een oogje op het waterpeil en voeg zo nodig water toe. Heb je geen tijd, cannellini bonen zijn ook in blik verkrijgbaar.
Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit op een laag vuur de ui, de champignons en de paprika tot ze zacht zijn.
Doe de cannellini bonen in een mengkom en stamp ze met een aardappelstamper fijn. Voeg de ui, de champignons, de paprika, de panko, de Parmezaanse kaas de kruiden en de eidooier toe. Meng alles goed.
Verdeel het mengsel in acht porties en rol er worstjes van. Haal elk rolletje door het paneermeel en laat ze gedurende een uurtje afkoelen in de koelkast.
Bak de worstjes goudbruin aan in een pan.
Snij de broodjes open en beleg ze met gebakken uiringen en een worstje. Serveer de hotdogs zonder vlees met zelfgemaakte ketchup.
Tafel lekker!