Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Indiase vis

0

Telkens weer verbaas ik me over de verrassende manier van kruiden die gebruikt wordt in de Indiase eetcultuur. Hier weer zo’n toppertje waar de kruiden absoluut de vis verrijken.

  • 500 gram stevige kabeljauwfilet, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 500 gram gehakte paksoi
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 eetlepel zwart mosterdzaad
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 eetlepel tandoori kerriepasta
  • 2 eetlepels verse munt, gehakt
  • 1 eetlepel verse koriander, gehakt
  • 250 ml tomatenpuree
  • 100 gram yoghurt
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geroosterde kokos versgeraspt

Verwarm de plantaardige olie in een wok op matig vuur. Roerbak de ui, het mosterdzaad, de koriander, komijn, kurkuma en kerrie pasta 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de vis toe en roerbak deze in 5 minuten bijna gaar.
Roer de munt, koriander en tomatenpuree erdoor en laat het geheel 5 minuten sudderen tot alles goed warm is. Draai het vuur lager, voeg de yoghurt toe. Verwarm het geheel 2 minuten zonder dat het kookt. Schep uit de wok. Zet apart en houd  warm.
Verwarm de sesamolie in een schone wok op matig vuur. Roerbak de knoflook in 2 minuten goudbruin. Draai het vuur hoger. Voeg de paksoi en de kokos toe. Roerbak het geheel 3 minuten tot de paksoi gaar is.
Verdeel dit over 4 borden. Schep de vis er op.

 

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.