Italiaanse aardappelschotel – Eenpansgerechten zijn niet alleen simpel om te maken, het scheelt je na het eten ook nog eens behoorlijk wat afwas en door dat je alles in één pan klaar maakt blijven alle smaken ook in deze pan en gaan dus allemaal rechtstreeks je gerecht in. Genoeg redenen te noemen om deze heerlijke aardappelschotel te gaan bereiden.
Met dit lekkere weer geniet ik zelf van buiten koken en bereidde deze maaltijd dan ook in de skottel, maar in een hapjespan of wok gaat het ook perfect.
Als je de aardappel in dunne schijfjes snijd kan ook deze zo ongekookt door je maaltijd, snijd je je aardappel liever in partjes of blokjes kook ze dan even voor, even een minuut of 5 in kokend water is voldoende. Helaas betekent dit wel een extra pan afwas maar je loopt anders het risico dat ze niet helemaal gaar worden en dat is echt niet lekker.
Aardappelschotels; heerlijke recepten!
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Italiaanse aardappelschotel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/2 tl gedroogde salie
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl oregano
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1/4 tl rode peper vlokken
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram salami (dikke plak)
- 1 rode ui
- 2 paprika’s (ik gebruikte een oranje en een groene)
- 1 kg aardappels
- 1 courgette
- 125 gram mozzarella
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Italiaanse aardappelschotel
Meng eerst in een bakje of kommetje alle kruiden door elkaar en pers de knoflook uit, zet apart voor later.
Snijd de salami en de courgette in blokjes, de ui en de paprika’s in reepjes en de aardappels in dunne schijfjes.
Verhit in een pan één eetlepel olijfolie en bak hierin de salami aan. Neem deze weer uit de pan en verhit de overige olijfolie in de pan. Spreid de aardappelschijfjes op de bodem van de pan en laat twee minuutjes bakken. Doe hier vervolgens de overige groenten en de kruidenmix bovenop. Laat dit zo nog 5 minuten bakken. Schep het geheel nu om en probeer zoveel mogelijk de aardappels op de bodem van de pan te krijgen. Laat opnieuw 5 minuten bakken. Schep het geheel nu net zolang door tot de paprika de gewenste gaarheid heeft. Strooi er nu de salami bij en verkruimel de mozzarella boven het geheel. Schep nog even flink door tot de mozzarella begint te smelten en klaar is een heerlijke Italiaanse maaltijd waar je uiteindelijk slecht één pan voor hebt hoeven gebruiken.
Tafel lekker !!
Groene paprika’s zijn onrijpe paprika’s en dus niet klaar voor consumptie en absoluut niet lekker.
De chemische geur die je krijgt met het versnijden zegt genoeg.
De smaak is inderdaad anders Marcel en smaken verschillen nu eenmaal. Maar chemisch? Er is niets chemisch aan een paprika toch?