Jodenhaas, gemarineerd in bier
Jodenhaas behoort tot de groep ‘Vergeten vlees’. Het is een heel zacht mals stuk rundvlees uit de voorkant van het rund. Het kan als een biefstukje worden gebakken. Omdat het vlees wat grover van structuur is dan biefstuk, is het wel belangrijk om het vlees dwars op de draad aan te snijden.
De jodenhaas kan men natuurlijk gewoon met zout en peper kruiden en dan bakken. Ook lekker is het om een keer te marineren in bier met pittige kruiden. Je zou elk bier kunnen pakken dat je lekker vindt maar met donker bier krijg je extra veel smaak aan de jodenhaas. Haal in ieder geval een half uur voordat je gaat bakken de jodenhaas uit de koelkast zodat de jodenhaas bij het bakken op kamertemperatuur is. Geniet van dit vergeten stukje vlees.
Jodenhaas, gemarineeerd in bier
- 6 ons jodenhaas
- 200 ml Trappist (dubbel)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 jalapenopeper, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- scheutje citroensap
- zout
- peper
Maak een marinade van het bier, de ui, jalapenopeper, knoflook, citroensap, zout en peper. Giet dit in een sluitzak die groot genoeg is voor de jodenhaas of in een bak waar de jodenhaas in past en leg de jodenhaas te marineren. Marineer enkele uren in de koelkast en haal de gemarineerde jodenhaas een half uur voor het bakken uit de koelkast.
Grill of bak de jodenhaas als een biefstuk: enkele minuten aan elke kant voor een rode jodenhaas, iets langer voor rose. Pak de jodenhaas in aluminiumfolie en laat in ieder geval 5 minuten rusten. Lekker met gebakken aardappelen en een salade.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.