Jonge bieten salade, snel en lekker – Er zijn weer jonge bietjes gespot op de markt. Wist je dat kort gekookte bietjes een heerlijke zoete bite geven in je salade. Deze salade kun je ook combineren of afwisselen met flespompoen. Je kan hem prima maken als maaltijdsalade, maar natuurlijk kan je deze salade ook als bijgerecht maken, is net zo lekker.
Heb je geen tijd voor een gezonde maaltijd? Deze maaltijdsalade is in minder dan 10 minuten klaar, geen excuus dus. De frituurpan aanzetten kost meer tijd.
Wil je liever een vegetarische versie, laat dan de spekjes achterwege. Overigens kan je de bladstengels van de bieten ook prima in je salade verwerken. Gooi deze dus niet weg. Zorg er wel voor dat je de bladstengels goed wast.
Jonge bieten salade
Ingrediënten voor 1 persoon
- handje veldsla
- 1 grote jonge biet
- 3 kleine plakjes zachte geitenkaas
- 1 appel
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 50 gram spekreepjes
Dressing:
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel balsamico
- 1 eetlepel olijfolie
- beetje peper en zout
Zet de waterkoker, gevuld met ruim water, aan. Schil de biet en snijd deze in kleine stukken. Doe de stukjes biet met gekookt water in een pannetje en laat 5 minuten koken.
Ondertussen bak je de spekreepjes in een koekenpan. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Laat de spekreepjes op een bord bekleed met keukenpapier uitlekken. Maak de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en rooster de pijnboompitten.
Voeg de ingrediënten van de dressing in een kommetje en roer goed door.
Giet de stukjes bietje af en spoel ze af onder koud water.
Verdeel de veldsla op een bord, voeg de bietjes, spekreepjes en appel toe. Verkruimel de geitenkaas over de salade en voeg de pijnboompitjes toe. Werk af met de dressing.
Heb jij ook zo’n leuke snelle salade die je graag met ons wilt delen? Laat je recept hieronder achter bij de opmerkingen en wie weet publiceren wij je recept op onze website.