De kaassoep staat lang niet op iedere tafel maar is in deze tijd van het jaar zeker de moeite waard. Dit soepje valt dan wel niet onder de slankmakers, maar lekker is ie wel
- 500 gram Parrano
- 4 dl. slagroom
- 4 eetlepels groene pesto
- 50 gram walnoten
- 1 kruidenbouillontablet
- 4 takjes basilicum
- zout en peper
- 2 dikke sneden witbrood
Verwarm de oven voor op 225 graden. Hak de walnoten fijn. Breng 5 dl. water met de bouillontablet aan de kook. Rasp de kaas grof en laat hem al roerend in de bouillon smelten. Snijd de helft van de basilicum in reepjes. Roer de slagroom, basilicumreepjes en 2 eetlepels pesto door de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Besmeer het brood aan beide kanten met de rest van de pesto en bestrooi één kant met de walnoten. Rooster ze midden in de oven in ca. 7 minuten knapperig en snijd ze in stukken.
Garneer de soep met de croutons en de rest van de basilicum.