Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipnuggets; wordt echte vriendjes met je kinderen

Kipnuggets; wordt echte vriendjes met je kinderen – Vandaag heb ik voor jullie een echt fantastisch recept, maar ik laat het echt niet alleen bij een recept. Het is een boodschap aan elke papa en mama, en een oproep aan alle kinderen in Nederland. Als trotse papa van 4 kinderen, bezeten foodie en dol op alles wat lekker en bijzonder is maak ik me er ook af en toe schuldig aan. De Mac Donalds. “Pap, gaan we ook eens daar eten?” En tegen beter weten in bezwijk ook ik wel eens voor die kinderwens. Maar echt, waar zijn we toch mee bezig? Voor een idioot flut cadeautje bezorgen we ze “een geweldige dag”. Heb je het over kindermarketing dan hebben we hier een sprekend voorbeeld. Ik zou het eerder een sluipmoordenaar willen noemen. Want echt, als je eerlijk naar jezelf en je kinderen kijkt dan weet je dat dit zóo fout is.

Ze vinden het echt niet lekker!!

Geef je een kind niet de allerbeste alternatieven dan kunnen ze ook niet weten dat er beter is. Ze ervaren de kipnuggets en de frietjes van de Mac dan als het grootste feestje op aarde. Zelf ga ik mee omdat het moet. Lekker? Nee, sorry ik kan en wil er niet aan wennen. En echt, ik wordt zielsgelukkig als ik samen met mijn kinderen aan tafel aardappel schil, snijd en daar frieten van bak. De reactie van de kinderen is echt bijzonder. Die blik heb ik bij de Mac nog nooit gezien. Ach, en ook thuis geef ik ze er graag iets leuks bij, en als het nog feestelijker moet deel ik ook ballonnen uit. Moet je dan maar niet meer naar de Mac? Wel! Doen! Maar maak het dan ook eens thuis. Juist dan zullen ze ervaren dat eigen haard goud waard is.

Vandaag waren thuis de kipnuggets weer eens aan de beurt. Zoon lief had er de grootste lol in om een zak cornflakes tot gruis te slaan, dochterlief liep zenuwachtig rondjes door de kamer. “Papa, zijn de kipnuggets al klaar?” En de oudste kan inmiddels eieren splitsen en vindt het heerlijk om beslagjes te maken. Zo maken wij samen kipnuggets en niets is een groter feestje bij ons thuis. Bij de Mac blijft er nog wel eens één liggen, maar thuis gaat de royale schaal schoon leeg.

Bij deze dan ook mijn oproep aan alle papa’s en mama’s. Leer je kinderen alsjeblieft wat goed voedsel is! Dit komt echt uit de grond van mijn hart. En kinderen…. blijf zeuren bij papa en mama om zelfgemaakte frietjes, om samen kipnuggets te maken. Het mag echt!

kipnuggets receptHomemade Kipnuggets

  • 600 gram kipfilet
  • kippenbouillon
  • 100 gram cornflakes
  • 50 gram maïzena
  • 1 eetlepel kerrie
  • zout en peper
  • 2 scharreleieren
  • frituurolie

Snij de kipfilet in blokjes. Breng de bouillon aan de kook, doe de kipfilet erbij en laat 5 minuten koken. Giet af, dep droog en laat even afkoelen. Doe ondertussen de cornflakes in een plastic zak, sluit de zak en sla (of rol) de cornflakes stuk met een deegroller of met bijvoorbeeld een fles. Het mag echt gruis worden. Doe dan de cornflakes over in en diep bord. Schep er de maïzena en kerrie door met wat zout en peper. Schep goed om.

Klop de eieren los met een klein scheutje (2 eetlepels) water of melk. Doe dit in een ander diep bord. Haal dan de kipstukjes eerst door het ei en vervolgens door het cornflakesmengsel.

Verhit de frituurolie tot 180 graden. Frituur de kipnuggets vervolgens zo’n 2 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier en smullen maar.

Tip: Voor alle papa’s en mama’s die dit ter harte willen nemen hebben we hier ook het perfecte recept voor huisgemaakte frieten staan. Serveer met mayonaise en chilisaus. We willen het feestje niet verpesten, maar een salade past er uitstekend bij.

Printen

Kipnuggets; wordt echte vriendjes met je kinderen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.