- 1 grote of twee kleine struikjes paksoi
- 300-400 gram verse roomkaas
- 2 flinke theelepels nootmuskaat
- 3/4 pakje lasagnevellen
- 2 fijngehakte uitjes
- 2 uitgeperste knoflooktenen
- twee eetlepels olijfolie
- 2 el bloem
- 400 g tomaten in blik of gezeefde tomaten
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 300 gram geraspte oude kaas
- 1 à 2 dl melk
Snij de schoongemaakte paksoi fijn en stoom die vervolgens 5 minuten in een mandje. Laat afkoelen en meng de groente vervolgens met de roomkaas, tweederde van de kaas en alle nootmuskaat.
Verhit de olijfolie en smoor hierin knoflook en ui. Roer er vervolgens de bloem door en maak hiervan met de gezeefde tomaten en de basilicum een tomatensaus. Kook de lasagnevellen (als dat nodig is) even voor en spreid ze dan uit op een schone, droge theedoek.
Vet een rechthoekige ovenschaal in en maak daarin de lasagneschotel met laagjes paksoi/roomkaas, lasagnevellen, tomatensaus, en zo verder. Eindig met tomatensaus. Langs de rand van de schotel nog wat melk gieten (de pasta hoeft niet helemaal onder te staan) en de schotel bestrooien met de overgebleven geraspte kaas. Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 200-225 graden in ongeveer 30 minuten gaar en serveer met een lekkere salade.