Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Malse entrecote met klassieke rode wijn saus

Entrecôte is een mooi stuk vlees dat we echt met z’n allen moeten blijven waarderen. Het is en blijft een luxe artikel en als je dat met liefde behandeld resulteert dat bijvoorbeeld in dit mooie gerecht.

 • 4 mooie entrecôtes
 • 150 gram ijskoude boter
 • 1 eetlepel honing
 • ½ kopje rode port
 • 1½ kopje rode wijn
 • 2 blokjes runderbouillon (geconcentreerd)
 • 2 kleine uien, gesneden
 • 5 takjes peterselie, fijngesneden
 • zout en peper naar smaak

Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en voeg honing toe. Laat dit op lage temperatuur voor een halve minuut smoren. Voeg de port, wijn en de bouillonblokjes toe en laat het mengsel inkoken tot ongeveer de hoeveelheid van 1 kopje.

Braad de uien in ongeveer 2 minuten aan in 1 eetlepel boter, reduceer de temperatuur, roer de peterselie door het mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Smelt 50 gram boter en strooi peper en zout over het vlees.

Dep de entrecôte droog met een stukje keukenpapier. Verwijder het vetrandje eventueel pas na het bakken.
Bak de entrecôte op hoge temperatuur aan beide zijden bruin. Matig de temperatuur en bak tot het gewenste resultaat
Houd de entrecôte tijdens het bakken in beweging over de bodem van de pan en keer deze regelmatig met een spatel of een vleestang. Prik niet met een vork in het vlees, zo blijft het mals en sappig. Wikkel de entrecôte na het bakken in aluminiumfolie en laat het geheel even rusten (5-10 minuten voor ca. 300 gram) voor het te serveren.

Snijd de rest van de boter in blokjes en vermeng deze met de saus (zonder te verhitten!) en breng op smaak met zout en peper.
Sprenkel een gedeelte van de saus op 4 borden, leg het vlees in het midden van het bord en drapeer met het uienpeterselie mengsel.

Serveer bijvoorbeeld met gegratineerde aardappeltje en harictos verts omwikkeld met ontbijtspek.

PrintenMalse entrecote met klassieke rode wijn saus

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Beef&Steak zegt

  je hebt helemaal gelijk Viviane. Één keer draaien is genoeg en het vlees kun je het beste met rust laten voor het mooiste resultaat. Dichtschroeien zorgt niet voor het bewaren van sappen en hoeft dus niet. Een mooie bruining zorgt voor smaak. Alleen nog even oppassen met het verbranden van de boter en je steak gaat echt lukken. O ja, nooit direct het vlees uit de koelkast in de pan doen. Eerst het vlees op kamertemperatuur laten komen.

 2. viviane zegt

  Ik lees hier vaak erg goede en leuke recepten maar deze keer moet me echt iets van het hart!
  Het is al heel lang passé om met vlees te schuiven terwijl het bakt. Absoluut niet doen…echt! Het vlees moet gewoon in de hete boter worden gelegd en met rust gelaten! Alleen maar aanzitten om te keren als de 2de kant gebakken wordt! Op diemanier krijg je een mooie korst aan het vlees…daar gaat het tenslotte om! Neem een pan waar het vlees zo goed mogelijk in past, niette groot dus ivm aanzetten van het bakvet.
  Veel sukses met de site!

 3. Robbert Mouwen zegt

  Bij dit recept zou echt perfect een mooie veelmoed Rode wijnpassen.
  Ik heb het van de week zelf gemaakt en er een lekker wijntje bij gedronken en het was echt genieten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.