Recepten om zelf te maken



Mangochutney

Mangochutney

Mangochutney. Een lekkere Indiase curry maak je helemaal af met een goede chutney. Mangochutney is één van de populairste chutneys, dus handig  als je voor meerdere mensen kookt. Het valt al snel in de smaak.

Mangochutney

Mangochutney

De mango, geschild en ontpit, geeft ongeveer 400 gram vruchtvlees. Je eet het niet in een keer op waarschijnlijk, dus zorg ervoor dat je een potje hebt waarin je het kunt bewaren. Het blijft lekker lang goed in de koelkast.

Tip: deze mangochutney smaakt ook prima bij kip en varkensvlees.

Recept Mangochutney

  • 1 mango, geschild en in kleine blokjes
  • 1 rode Spaanse peper, gesnipperd
  • 10 gram verse gember, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 75 gram suiker
  • 40 milliliter azijn
  • 2-3 eetlepels krenten of rozijnen
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 afgestreken theelepel kaneel
  • 0,5 theelepel korianderpoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder

Doe alle ingrediënten in een pannetje (liefst met dikke bodem). Laat drie kwartier tot een uur pruttelen op laag vuur.