Een prachtige basis risotto voor degene die er zelf nog iets lekkers bij maakt. Dat kan variëren van een frisse salade tot een mooi stuk vlees.
- 200 gram risottorijst
- 30 gram boter
- 1 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- halve liter kippenbouillon
- theelepel saffraan draadjes
- half glas witte wijn
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- versgemalen zwarte peper
Verhit de boter in een pan met dikke bodem (braadpan of hapjespan). Voeg ui en knoflook toe en bak deze glazig. De rijst toevoegen en heel goed roeren. De korrels moeten echt glazig zien van de boter. Dan de wijn toevoegen en net zolang blijven roeren tot deze volledig opgenomen is door de rijstkorrels. De saffraan toevoegen en dan de bouillon beetje voor beetje toevoegen zodat de rijst de tijd heeft om deze op te nemen. Het geheel laten gaar. De buitenkant van de korrel moet mooi zacht zijn, de binnenkant mag de zo gezegde ‘bite’ hebben. Roer 2/3 v.d. parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met wat zwarte peper. Verdeel de rijst over borden of kommen en garneer met de overige parmezaanse kaas.